Honderden leerlingen van Barendrechtse scholen krijgen verlof voor Feyenoord huldiging

BARENDRECHT – De huldiging van Feyenoord in Rotterdam heeft voor een drukke start van de werkweek gezorgd bij de administratie afdelingen van voortgezet onderwijs scholen in Barendrecht. Honderden leerlingen maakten gebruik van de mogelijkheid om verlof aan te vragen voor de huldiging van Feyenoord in Rotterdam Centrum.

Door alle last-minute verlof aanvragen konden de scholen vanochtend (Maandag 15 mei 2017) nog niet direct een beeld geven van het aantal verlofaanvragen: “Het is nog niet bekend om hoeveel leerlingen het gaat omdat al heel de ochtend de telefoon roodgloeiend staat en de aanvragen via de mail ook nog binnenstromen “, zo stelde de woordvoerder van het Dalton Lyceum vanochtend. In de loop van de middag werden er meer cijfers bekend.

Duizend(en) leerlingen

Op het Edudelta College hebben zo’n 100 leerlingen gebruik gemaakt van de verlofregeling. De school laat weten gebruik te maken van de Rotterdamse regeling m.b.t. het verlof: “Leerlingen van Edudelta kunnen, net als de leerlingen van Rotterdam, verlof aanvragen voor de huldiging van Feyenoord. Wij hebben dus besloten de huldiging van Feyenoord als een ‘gewichtige omstandigheid’ te beoordelen

Op het Dalton Lyceum maakte de helft van de leerlingen (exclusief de examenleerlingen) gebruik van de verlofregeling, het gaat daarbij in totaal om zo’n 600 leerlingen. Het Calvijn heeft laten weten dat ongeveer de helft van de 1.300 leerlingen (minus examenkandidaten) gebruik heeft gemaakt van de regeling. Van de Focus Beroepsacademie heeft BarendrechtNU nog geen reactie ontvangen.

Verlofregeling

Het Dalton Lyceum heeft ouders geinformeerd over de verlofregeling: “Geheel volgens verwachting hebben heel veel leerlingen van onze school ervoor gekozen deze huldiging bij te wonen. Wat je daarvan ook mag vinden, het is een compliment waard dat zoveel ouders keurig netjes de procedure van verlofaanvraag hebben opgevolgd. Dat is prettig, want alle verzuim wordt ook geregistreerd en getoetst aan de verlofaanvraag. (…) Het kampioensfeest is gegund, maar, voor alle duidelijkheid, mede door toedoen van gemeentes die in hun publicaties expliciet hebben gemeld dat scholen coulant mochten zijn met verlofaanvragen. Dan gaat er iets gebeuren en heb je daar flexibel mee om te gaan en dat is gedaan.

Foto: Screencap Feyenoord livestreamBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »