Kindcentrum Nova van start bij De Driehoek: onderwijs, opvang en vrije tijd

BARENDRECHT – Aan de Kouwenhoven-akker is Kindcentrum Nova, locatie De Driehoek, afgelopen vrijdag van start gegaan: in de week van het Openbaar Onderwijs (ook wel de School!Week).

In aanwezigheid van Louis de Haan (stichting OZHW voor PO en VO) en andere genodigden werd de officiële opening van Kindcentrum Nova verricht door alle kinderen die dagelijks of op sommige dagen in het gebouw vertoeven. Gelijktijdig vond de opening plaats van eveneens een Kindcentrum Nova bij OBS De Tweemaster.

Onthulling

Uiteraard was er een hoofdrol voor de kinderen weggelegd. Zij onthulden het bord in het bijzijn van ouders en leerkrachten en er werd door de kinderen uit groep 8 een dansje gedaan op het lied “Can’t stop the feeling”.

Al jaren zijn op het adres aan de Kouwenhoven-akker, naast de Openbare basisschool De Driehoek, verschillende diensten gevestigd die zich speciaal richten op kinderen. Vanaf heden zijn deze diensten met elkaar verenigd onder de naam Kindcentrum Nova: één aanbod voor onderwijs, opvang en vrije tijd! Eerder werden er al kindcentrums geopend bij De Zeppelin en De Draaimolen.

Kindcentrum

Uiteraard is en blijft er sprake van een school, maar er is hier nog veel meer te vinden. Het kindcentrum beschikt ook over buitenschoolse opvang van Kibeo, tussenschoolse opvang door De Overblijf en er is een verloskundige te vinden in het gebouw. Kibeo verzorgt in hetzelfde gebouw ook de opvang van baby’s en peuters. Allemaal diensten waarvoor ouders en kinderen niet naar een andere locatie hoeven te reizen.

De aanwezigheid van een aantal speellokalen zorgt ervoor dat de kinderen ook van naschoolse activiteiten gebruik kunnen maken: goochelen, yoga, knutselen, techniek, sport en spel, enz.

Doordat de verschillende organisaties al jaren intensief met elkaar samenwerken, was het logisch om hun doelen en werkwijzen op elkaar af te stemmen. Daarin zijn zij zo goed geslaagd dat het gepast was om samen onder één vlag en naam verder te gaan. Met de onthulling van het nieuwe bord aan de gevel kan iedereen daar nu kennis van nemen. De verschillenden organisaties blijven vooralsnog wèl onder hun eigen naam en telefoonnummer bereikbaar. Alles dus onder één dak voor kinderen van 0 tot 12 jaar!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »