Met de trein tijdens open dagen van de Maasoever Spoorweg in Barendrecht (Oude Maas)

BARENDRECHT – Zaterdag (1 april) start het nieuwe rijseizoen van de Maasoever Spoorweg langs de Oude Maas. Een aantal machinisten van de modeltreinen kon de afgelopen weken niet wachten en heeft alvast wat rondjes gereden, maar het officiële startmoment van het nieuwe seizoen is a.s. zaterdag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Na de winterstop waarin heel veel is gebeurd rijden de treinen van Maasoever Spoorweg Barendrecht weer: Tijdens de start van het rijseizoen kunt u de veranderingen rondom het station komen bewonderen en meerijden met een van de treinen: €1,00 per persoon en €8,00 voor een 10-rittenkaart (ook voor meerdere personen te gebruiken).

Vernieuwd station en spoor

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het modelspoor en het station bij de speeltuin. De meest opvallende verandering is de aanleg van een 3e spoor in het station. Verder is er onderhoud gepleegd aan het straatwerk en zijn er nieuwe wissels aangelegd.

Dit jaar viert de Maasoever Spoorweg tevens een dubbel jubileum: “We bestaan nu 35 jaar (modelbouwvereniging Hoekse Waard) en we zijn 25 jaar geleden in Barendrecht gestart met het treintje (Maasoeverspoorweg) zoals je dat nu kunt vinden langs de oude Maas.” Tijdens de open dagen op 6 en 7 mei zal dit worden gevierd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »