Groep 8 leerlingen volgen inspiratieklassen op Calvijn Groene Hart

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Woensdag 1 februari 2017) hebben groepachtleerlingen deelgenomen aan de zeer geslaagde Inspiratieklassen vwo-plus en tto op Calvijn Groene Hart. Onder de bezielende leiding van biologiedocent Jeroen Westerhof en technisch onderwijsassistent Annemiek Weerheijm hebben de leerlingen die deelnamen aan de vwo-plusinspiratieklas zich letterlijk en figuurlijk over de treksprinkhaan gebogen.

Ze bekeken het diertje met het blote oog, maar ook met een een vergrootglas en vervolgens met een microscoop. Zeer enthousiast en geconcentreerd hebben de leerlingen de sprinkhanen op verschillende schaalgrootte getekend met prachtige resultaten tot gevolg.

TTO

De deelnemers aan de tto-inspiratieklas volgden allereerst, uiteraard in het Engels, het vak muziek. Hierbij stond het onderwerp ritme centraal. Daarna hielden de leerlingen zich bezig met Europa bij het vak Eio, Europese internationale oriëntatie. Vol enthousiasme gingen de basisschoolleerlingen aan de slag met de vraag hoe de samenwerking van zes landen, waaronder Nederland, zich tot een Europese Unie heeft ontwikkeld. Ze kwamen tot uitstekende antwoorden op deze complexe vraag. Calvijn Groene Hart kijkt dan ook terug op twee zeer geslaagde inspiratieklassen.

Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »