CBS Het Kompas ontvangt certificaat Begaafdheidsprofielschool

BARENDRECHT – Voor elk kind de juiste koers is het motto van CBS Het Kompas te Barendrecht. Jaren geleden heeft Het Kompas al waardering van de inspectie gekregen voor de zorg aan leerlingen op school. Om nog verder tegemoet te komen aan de visie, is Het Kompas de laatste jaren bezig geweest om een completer aanbod voor meer- en hoogbegaafde leerlingen te creëren.  Hiervoor zijn verschillende programma’s en activiteiten ontwikkeld.

Op 2 november 2016 ontving de school hiervoor waardering in de vorm van een certificaat: Begaafdheidsprofielschool (BPS-school). Hier is het team van Het Kompas enorm trots op!

Het ontvangen van dit certificaat is een duidelijke bevestiging van het feit dat Het Kompas vasthoudt  aan hun visie en er dus voor zorgt dat elk kind zijn eigen/juiste koers kan volgen.  Gevolg van het predicaat “BPS-school” is aansluiting  bij de Vereniging voor Begaafdheidsprofielscholen. Dit is een vereniging van scholen die een goed, onderbouwd aanbod hebben voor meer- en hoogbegaafde leerlingen.  De certificering houdt de school lerend en biedt toegang tot een groot kennisnetwerk van onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen.

Het profiel van BPS maakt het  onderwijs op Het Kompas nog completer en daarvan profiteren alle leerlingen van Het Kompas. CBS Het Kompas is onderdeel van PCPO Barendrecht/RidderkerkBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »