Schakelklas brengt bezoek aan nieuwe bibliotheek in Het Kruispunt

BARENDRECHT – De bibliotheek is net verhuisd naar het Kruispunt en op 11 oktober j.l. was de schakelklas, een klas met o.a. vluchtelingen uit Syrië, Eritrea, van obs De Draaimolen de eerste klas die de bibliotheek mocht bezoeken.

De kinderen van de schakelklas vonden het erg spannend, veel waren er nog nooit in een bibliotheek geweest. Een medewerker van de bibliotheek ontving de kinderen en vertelde in het kort over de bibliotheek. Hoe moet je je gedragen in de bibliotheek, hoe werkt het lenen enz. Ook werd er kort gesproken over de kinderboekenweek.

Daarna volgde er een rondleiding. De kinderen liepen met de medewerker door de bibliotheek en hoorden waar ze de verschillende boeken kunnen vinden en hoe de boeken zijn gesorteerd. Tot afsluiting zochten alle kinderen een boek uit om te lenen en op school te lezen, dit gebeurde vol enthousiasme. Een kind zei dat dit de mooiste bibliotheek was die hij ooit had gezien.

Veel kinderen zijn zo enthousiast dat ze graag een keer met hun ouders terugkomen. Zodoende zijn we weer een stap dichterbij gekomen bij de integratie van vluchtelingen in de Nederlandse cultuur. De samenwerking met de bibliotheek zal zeker worden voortgezet.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »