Bijzondere Kinderboekenweek op De Groen van Prinsterer

BARENDRECHT – De leerlingen van basisschool Groen van Prinsterer hebben aan de locatie Hof van Maxima een heus museum opgericht in verband met de huidige Kinderboekenweek waarvan het thema ‘Voor altijd jong’ is. Opa’s en oma’s staan hierbij centraal.

In de prachtige, centrale hal van het nieuwe schoolgebouw staan talloze voorwerpen uit de tijd van de grootouders te pronken, van een spinnewiel tot een petroleumstel en van gewichten tot oude schoolprenten. De leerlingen hebben deze samen met hun ouders, grootouders en leerkrachten verzameld.

Rondleiding voor peuters

De kinderen uit de groepen 5 en 6 zochten over alle historische voorwerpen informatie op en maakten professionele tentoonstellingskaartjes erbij. Ook mochten zij de kleuters een professionele rondleiding geven in het museum. De bonte verzameling historische producten is te bezichtigen tijdens de gehele Kinderboekenweek en trekt uiteraard veel bekijks. Opa’s, oma’s, ouders en kinderen kijken hun ogen uit.

Verkleed

De Groen van Prinsterer onderneemt deze Kinderboekenweek nog veel meer, waarbij lezen en de geschiedenis op tal van manieren centraal staan. Bij de opening van de feestelijke week hadden alle leerkrachten zich om te beginnen als opa of oma verkleed. Bovendien hebben alle leerlingen op het schoolplein gedanst en gezongen voor hun opa’s en oma’s die speciaal voor deze feestelijke gelegenheid waren uitgenodigd.

Daarna mochten de leerlingen de speciale gasten meenemen naar de klas, aangezien de grootouders gingen voorlezen uit prachtige prenten- en voorleesboeken. Ook heeft een aantal oma’s de kleuters geholpen overheerlijke appeltaarten te bakken. De uiteenlopende, leerzame en leuke activiteiten maken dat deze Kinderboekenweek op De Groen nu al meer dan geslaagd is.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »