Diploma uitreiking op het Dalton Lyceum voor extra Engels & Frans

BARENDRECHT – Op donderdag 15 september jl. kwamen meer dan honderd leerlingen van het Dalton Lyceum en hun familieleden bij elkaar voor de feestelijke uitreiking van de diploma’s voor VTO Engels en VTO Frans. De Engelse muffins en Franse macarons waren in trek!

VTO staat voor Versterkt Talenonderwijs en wordt op het Dalton voor zowel Engels als Frans aangeboden.

Frans

Voor VTO Frans waren 36 leerlingen geslaagd voor DELF Scolaire, het “Diplôme d’études en langue française” voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Zij kregen een diploma dat is erkend door het Franse Ministerie van Onderwijs. Elk jaar groeit het aantal deelnemers; dit jaar hebben leerlingen ook examen gedaan op het hoogste niveau B2. Zij kunnen zonder taaltoets in een Franstalig land gaan studeren.

Engels

Voor VTO Engels hadden maar liefst 84 Dalton-leerlingen examen gedaan op de hoogste zeven niveaus van Anglia Examinations. Anglia is een Europees netwerk van 375 scholen en universiteiten, die samenwerken om het Engels te verbeteren in steeds meer landen. Ruim 21.000 Nederlandse leerlingen doen jaarlijks een Anglia-examen, waaronder de ruim tachtig Dalton-leerlingen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »