Barendrechts vriendenteam rent DiaBeatItRun voor goede vriend Martin

BARENDRECHT – Zaterdag 1 oktober is het weer zover: de estafetteloop DiaBeatItRun van Rotterdam naar Amsterdam ten bate van het diabetesfonds. Dit jaar zal er ook een team van vrienden uit Barendrecht meedoen: “Binnen onze groep kennen we iemand met diabetes en speciaal voor hem willen we dit gaan doen. Go Martin!” De estafette begint gelijk pittig met 589 traptreden tijdens het ‘beklimmen’ van de Euromast in Rotterdam.

Teamcaptain Denny Terlouw: “Wij zijn een hechte vriendengroep, we kennen elkaar allemaal via handbalvereniging Savosa in Barendrecht, we zijn echte handbalvaders. Met 3 man hebben we al een aantal keren de marathon van Rotterdam gelopen en we waren nu op zoek naar een nieuwe uitdaging en dat is de diabeatitrun geworden.” Het team uit Barendrecht bestaat uit 4 lopers, 2 fietsers en 2 automobilisten.

Team is er klaar voor

Het team bestaat uit Patrick, Sjaak, Martin, Leon, Rene, Arie, Richard en Denny, “de naam is wel een dingetje: Kameel en co“. De teamcaptain legt uit: “We zijn allemaal grote fans van de film ‘de Marathon’. De jongen op de scooter noemden ze kameel, en wij hebben ook iemand die ons altijd begeleidt. Die noemden we ook Kameel en toen we dus een teamnaam moesten verzinnen is dit het geworden.

Denny Terlouw: “Alle lopers moeten zich voor minimaal € 500 laten sponsoren, het team moest dus minimaal €2.000 binnenhalen. Dat is gelukt, met behulp van veel familie en een aantal grotere sponsoren. En natuurlijk de taartenactie bij Savosa vorige week. Alle teamleden hadden 2 taarten gebakken en die hebben we verkocht met als resultaat €200.

De mannen zijn er helemaal klaar voor, alhoewel het plezier en de lol bovenaan staan. Winnen gaan ze niet, zo stellen ze zelf, maar pret maken des te meer. Het team heeft op het moment van schrijven al €2.148 van de beoogde €2.000 opgehaald, maar sponsors blijven uiteraard welkom: “er mag altijd meer gesponsord worden“.

Diabeatitrun

De Diabeatitrun: 589 treden, 84 kilometer, 1 doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor het diabetesfonds. De eerste loper loopt alle 589 treden van de Euromast omhoog. En daarna gaat het spektakel verder van Rotterdam via Alphen aan de Rijn naar het Olympisch stadion in Amsterdam, 84 kilometer in totaal. Alle 4 de lopers zullen dus een kwart marathon lopen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »