Geslaagde en warme introductiedagen Groene Hart

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen week hebben alle leerlingen van Groene Hart deelgenomen aan de introductiedagen om zo goed mogelijk samen met hun klasgenoten te starten. De dagen zijn voor alle klassen zeer goed verlopen en het weer werkte ook nog eens lekker mee.

Groene Hart kijkt na deze succesvolle start dan ook uit naar een geweldig schooljaar, zowel voor het tweetalige als reguliere onderwijs.

Brugklassers

De brugklassers hebben niet alleen elkaar en hun mentor maar bovendien de school en omgeving beter leren kennen. Ze deden tal van samenwerkingsopdrachten en leefden zich bijvoorbeeld uit met een heuse Skill Drive waarbij ze onder andere prachtige klassenkunstwerken creëerden en elkaar als mummie inpakten. 1has, de sportklas voor vwo en havo, ging er met de winst vandoor (foto’s). Daarna hebben alle leerlingen genoten van overheerlijke pizza’s.

De tweede introductiedag stond er een kennismakingssportdag op het programma (foto’s), waarbij samenwerkingsopdrachten opnieuw centraal stonden. 1mhs1, de havo-/mavo-sportklas, sleepte hierbij de eerste prijs in de wacht en ontving trots uit handen van de brugklasonderwijsteamleider mevrouw Bos de beker.

Tweedeklassers vwo en havo

De tweedeklassers vwo en havo hebben twee dagen in het kader van project Globaland een fictief land bestuurd en talloze opdrachten uitgevoerd om dit land zo goed mogelijk te laten functioneren en problemen zoveel mogelijk voor te zijn en anders op te lossen. Uiteindelijk bleek een groepje leerlingen uit 2h2 deze missie het beste te hebben volbracht, waarmee zij een bioscoopkaartje in de wacht sleepten (foto’s).

2 mavo

Klas 2 mavo is de ene dag sportief bezig geweest met Kickfun, Cycling en X-Co in Wellnesselande (foto’s). De andere dag hebben de leerlingen gezellig ontbeten bij IKEA en zijn ze gaan bowlen en waterfietsen bij de Theetuin in Ridderkerk (foto’s).

3 vwo

3 vwo en havo hebben zich vol enthousiasme op het project Cross your Borders gestort, waarbij zij veel leerden over de uitdagingen waar we mondiaal mee kampen, zoals ontbossing, vrouwenrechten en oneerlijke handel. Ook konden deze derdeklassers zelf ervaren hoe het is om djembé te spelen, te swingen op salsamuziek en hennatatoeages te maken (foto’s en nog meer foto’s).

3 en 4 mavo

De leerlingen uit 3 mavo hebben het strand van Bruinisse bezocht (foto’s). Daar hebben de leerlingen niet alleen heerlijk verkoeling kunnen zoeken, maar ook sportieve spellen gespeeld.
De vierdeklassers vwo en havo hebben de eerste dag op school een goede voorbereiding op het (school)examen gekregen. De dag erna hebben deze groepen Rotterdam bezocht om een Beeldenroute te lopen en creatieve workshops onder leiding van theaterdocenten te volgen. Deze activiteiten vormden tevens een inspirerende start voor het vak CKV.

Vier mavo heeft op school een goede introductie op het examenjaar gekregen en gaat over enkele weken op kamp (foto’s).

5 vwo

De 5vwo-leerlingen hebben zich de ochtend van de eerste introductiedag beziggehouden met het thema samenwerken en hun toekomst. Daarna zijn de leerlingen heerlijk gaan afkoelen in Zwembad De Fakkel in Ridderkerk (foto’s). De tweede introductiedag bestond uit een wisselprogramma waarbij de thema’s van de eerste dag terugkwamen en de leerlingen met elkaar wat voor de gemeenschap betekenden. Zij hebben hun steentje bijgedragen bij grootse snoeiwerkzaamheden in het Hoekschewaards Landschap (foto’s).

Eindexamenkandidaten

De eindexamenkandidaten vwo en havo zijn op de fiets naar de Brabantse Biesbosch getogen. Daar hebben zij twee dagen gesurvivald om te ervaren hoe je ook in uitdagende omstandigheden samen mooie doelen kunt bereiken en elkaar echt nodig hebt voor optimale resultaten (foto’s).

TTO

Tenslotte hebben alle leerlingen die tweetalig onderwijs volgen, donderdag genoten van een overheerlijke Cream Tea (foto’s). Tijdens deze gezellige bijeenkomst voor alle leerjaren van vwo-, havo-, en mavo maakten de leerlingen gelijk kennis met hun nieuwe onderwijsteamleider, de heer Williams. Hij geeft met ingang van dit schooljaar leiding aan een nieuw gevormd onderwijsteam, een speciaal tto-team.

Foto’s en videoBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »