Regenboogtekeningen van kinderen De Draaimolen in Boymans

BARENDRECHT – In museum Boijmans Van Beuningen is van 13 februari t/m 29 mei een tentoonstelling van de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone te bezichtigen. Kinderen van OBS De Draaimolen uit Barendrecht werkten mee aan de tentoonstelling.

Tekeningen

De kunstenaar heeft kinderen gevraagd om een regenboog tekening te maken die hij zal gebruiken voor zijn tentoonstelling. De kinderen van De Draaimolen zijn enthousiast aan het werk gegaan met hun potloden en viltstiften en hebben hun bijdrage aan de tentoonstelling zelf afgegeven bij het museum.

Vanaf 13 februari zijn de tekeningen van de kinderen van de Draaimolen te zien in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Regenbogen

Met gebruik van airbrush-techniek heeft Rondinone enorme halve mandala’s gemaakt. Ze dansen in de zaal voor je ogen door de grote kleurbanen die het spectrum volgen en enorme regenbogen vormen. Het venster in de Bodonzaal is beplakt met folie van alle kleuren van het spectrum die een intense kleurgloed veroorzaakt in de zalen en de bezoekerservaring intensiveert.

De regenboog komt ook nog eens duizenden keren terug in de prachtige tekeningen van kinderen. Deze kleine kunstenaars hebben gereageerd op de oproep van de kunstenaar om mee te helpen de muur van 30 x 4 meter te behangen met deze regenboogtekeningen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »