Leerlingen CBS Smitshoek interviewen nieuwe directeur Marieke Zijderveld

BARENDRECHT – Met ingang van het nieuwe schooljaar heeft christelijke basisschool Smitshoek een nieuwe directeur: Marieke Zijderveld. Ze volgt Jan Gouw op die met pensioen is gegaan.

De kinderen van juf Clarinda van Ketel uit groep 8C hebben een interview voorbereid met de nieuwe directeur. Quylian Sliep en Jela Bal waren de gelukkigen die het interview mochten afnemen:

Interview

Waarom heeft u gekozen om in het onderwijs te werken? En wat heeft u hiervoor allemaal gedaan?

Ik wist al heel vroeg dat ik juf wilde worden. Ontwikkeling van kinderen vond ik altijd al interessant. Ik ben hier graag mee bezig. Ik vind het belangrijk om kinderen te helpen zo goed mogelijk hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen met alles wat daaraan een bijdrage kan leveren. Er is niets leuker dan kinderen te zien groeien in hun ontwikkeling. Eerst deed ik dat als juf voor de klas. Dat was in 1993 toen ik net van de PABO, de lerarenopleiding, afkwam. Na een paar jaar voor de klas ben ik weer gaan leren en werd vervolgens intern begeleider hier op Smitshoek. Na nog een aantal opleidingen heb ik een paar jaar terug mijn diploma Directeur Primair Onderwijs behaald. Hiermee kon ik aan de slag als teamleider op Smitshoek. Als teamleider ben je op Smitshoek al een soort afdelingsdirecteur.

Waarom wilde u speciaal op Smitshoek directeur worden?

CBS Smitshoek is een speciale school. We zijn met onze bijna 1100 leerlingen een van de grootste scholen van Nederland. Dat is best iets om trots op te zijn. Het lerarenteam is jong en dynamisch. Het voelt voor mij heel prettig om met deze club energieke, talentvolle mensen iedere dag te werken aan onze belangrijkste taak: de toekomst van de kinderen van onze school. Mijn taak is de leerkrachten zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat zij hun werk optimaal kunnen doen.

Is het niet moeilijk om 3 scholen te begeleiden?

We zijn natuurlijk 1 school, met 3 locaties die dicht bij elkaar liggen. Gelukkig doe ik dit niet alleen. We vormen met 4 mensen het managementteam.

Hoe bevalt het tot nu toe?

De start van het nieuwe schooljaar was heel fijn. Met het hele team hebben we ons ‘Smitshoekse-DNA’ nog eens onder de loep genomen. Ons belangrijkste doel is het allerbeste halen uit ieder kind. Daarbij vinden we het essentieel dat we goed met de ouders samenwerken. Ik loop trots als een pauw door school als ik de kinderen met een blijde lach op hun gezichten hard aan het werk zie en de collega’s met veel passie les zie geven.

Heeft u zelf ook kinderen?

Ja, wij verzorgen 3 kinderen. Gijs en Cato en onze pleegdochter Romy. Willen zij ook directeur worden? Wat een goede vraag. Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ze mogen vooral worden wat ze willen. Het voornaamste is dat ze hun talent ontdekken en iets gaan doen waar ze net zo veel plezier uithalen als ik uit deze nieuwe uitdaging.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »