Nieuw aan het Havenhoofd: The Roots brengt fine dining op pizzadeeg

BARENDRECHT – Barendrecht is sinds deze week een nieuw restaurant rijker. Aan het Havenhoofd 31 opende afgelopen donderdag (9 mei) het nieuwe restaurant The Roots: “Een vernieuwend fine dining concept waarin verfijnde, seizoensgebonden gerechten worden geserveerd op ambachtelijk pizzadeeg. Geen traditionele pizzeria, maar een plek waar gastronomie en traditie samenkomen in een vorm die Nederland nog niet eerder kende

The Roots is gevestigd in het voormalige pand van restaurant De Olijfboom, dat na ruim 17 jaar de deuren sloot: “Op dezelfde plek ontstaat nu een nieuw hoofdstuk — met een geheel ander concept, maar dezelfde liefde voor kwaliteit.

Pizza Gastronomica

Het team achter The Roots komt uit Italië en heeft zijn sporen verdiend in toprestaurants, waaronder een Michelin-keuken én de nummer 1 pizzeria ter wereld. Oprichters Kevin Russo en Giulia Sgueglia verhuisden speciaal naar Nederland om hun culinaire droom te realiseren: een restaurant dat fine dining toegankelijk maakt via iets ogenschijnlijk eenvoudigs — pizza. “We noemen het zelf Pizza Gastronomica,” vertelt Kevin. “Je krijgt hier geen standaard pizza, maar een reeks kleine, verfijnde gerechten die allemaal starten op onze zelfontwikkelde bodem. Elk gerecht vertelt een verhaal — over het seizoen, het ingrediënt, of onze roots.

Gasten kunnen kiezen uit een à la carte selectie of zich laten verrassen met een zorgvuldig samengestelde reeks gerechten, eventueel gecombineerd met cocktails, wijn of alcoholvrije pairings. De ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal, seizoensgebonden en met zorg bereid in eigen keuken — waaronder ook eigen gemaakte mozzarella. The Roots beschikt ook over een terras, waar gasten bij mooi weer kunnen genieten van hun gerecht in de zon.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen



« |