Nieuw distributiecentrum voor Albert Heijn van 35.000m² naast station Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Aan het ‘Spoorwegemplacement 1’ wordt al maanden gebouwd aan een nieuw groot distributiecentrum. De gemeente had de grond eerder gereserveerd voor woningbouw ten behoeve van de Stationstuinen, maar omdat de ontwikkelaar al toestemming (een vergunning) had gekregen voor het opnieuw opbouwen van het verouderde gebouw, wordt de 60.000 vierkante meter grond nu gebruikt om een distributiecentrum van 35.000m² te bouwen voor supermarkt Albert Heijn. 50 vracht en -bezorgauto’s kunnen hier tegelijkertijd laden en lossen.

Supermarkt Albert Heijn wordt gebruiker van het 12 meter hoge gebouw. Het gebouw is verdeeld in twee delen, waarvan de grootste 24.000 vierkante meter is met maar liefst 36 ‘laad en los docks’ voor vracht- en bezorgwagens van de supermarkt. Het lijkt er daarmee op dat het distributiecentrum niet (alleen) voor leveringen aan supermarkten is bedoeld, maar ook voor de bezorgdienst van de supermarkt bij consumenten aan huis.

De tweede unit is 9.500 m² groot en heeft ook nog eens 14 laaddocks. Binnen deze oppervlakte valt ook ruim 3.000m² aan kantoorruimte. Buiten is er nog zo’n 25.000 vierkante meter voor o.a. parkeerplaatsen en opslagruimte.

Artikelfoto: Bouwwerkzaamheden + sfeerimpressies door WDP

Update 13 sept: Kort na publicatie van dit artikel heeft WDP onderstaande video van YouTube verwijderd. De video is nog wel te bekijken via videoplatform Vimeo (met een gratis Vimeo account) [Update 14 sept: De video is inmiddels ook van Vimeo verwijderd]Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »