Office Centre Barendrecht failliet verklaard

BARENDRECHT – Het bedrijf ‘Office Centre’ is vandaag (Woensdag 2 maart 2022) failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Het bedrijf heeft in Barendrecht een vestiging aan de Van ‘t Hoffstraat op bedrijventerrein Reijerwaard. Naast de hoofdlocatie in Almere zijn alle vestigingen, waaronder die in Barendrecht, failliet verklaard. Het gaat in totaal om zo’n 32 winkels.

Het bedrijf had al uitstel van betaling aangevraagd en verleend gekregen door de rechter, maar deze ‘surseance van betaling’ is gisteren (Dinsdag 1 maart 2022) beëindigd. De rechtbank heeft het bedrijf vandaag (Woensdag 2 maart 2022) failliet verklaard. Een curator is aangesteld om het faillissement af te handelen. Of een doorstart van de kantoorartikelen groothandel tot de opties behoort is vooralsnog niet bekend.

Vorig jaar overgenomen

In juni 2021 hebben de toenmalige eigenaren het bedrijf verkocht aan investeringsmaatschappij Standard Investment. Via de website van Office Centre valt hierover te lezen: “Met Standard Investment heeft Office Centre een solide investeerder aan boord. De kennis en expertise van deze nieuwe partner, in combinatie met de grote naamsbekendheid van Office Centre in Nederland en Staples / Office Centre in Duitsland, stelt ons in staat om Office Centre een omnichannel speler van betekenis te laten worden. De samenwerking met Standard Investment biedt ons de unieke mogelijkheid om het marktaandeel van Office Centre in zowel Nederland als Duitsland de komende jaren verder te vergroten en een leidende positie in de markt van Office Supplies in te nemen”, aldus Marc-Derek Schönberger, de toenmalig nieuwe CEO en mede investeerder van Office Centre.

Foto: Google StreetviewBekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »