Historie: Barendrechtse Koninginnedagen van 1959 - 1960

BARENDRECHT – [Video] De vaders van Maarten van ‘t Hof en John de Cloe waren allebei amateur filmers. Daaraan hebben we het te danken dat we nu zo’n 55 jaar terug kunnen kijken en zien hoe uitgebreid en uitbundig het toen nog kleine dorp Barendrecht feest vierde.

Filmen was ook nog erg duur, dus werden er vooral die momenten opgenomen die de filmer belangrijk vond. Dat is goed te zien aan de kwaliteit van de mooie beelden.

Optocht met fanfare

Die beelden heb ik bij de montage kunnen aanvullen met een geluidmix met commentaar van Maarten van `t Hof en passende muziek als de Fanfare speelt. Daarmee komen deze feestdagen weer helemaal tot leven“, vertelde Bas Romeijn, de samensteller van deze film. De senioren onder ons zullen het zich nog wel herinneren. Verklede schoolkinderen trokken toen in optocht achter de Fanfare aan door het dorp en speelden ze spelletjes op het schoolplein. Tussen al die verklede kinderen ontdekte Maarten van `t Hof ook de huidige wethouder Dirk Vermaat, verkleed als konijn.

Beleef het nu opnieuw! Deze film is nu geplaatst op het video weblog met Barendrechtse “retro”filmpjesBekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »