Video 1973: Dr. Schaepmanschool gaat naar de Marijkesingel

BARENDRECHT – [Video] “Dr. Schaepmanschool gaat naar de Marijkesingel“, zo heet het tweede deel van de veel bekeken film van Bas Romeijn over de Schaepmanschool. Het toont de bouw en verhuizing naar de Marijkesingel. In 1973 was de Dr. Schaepmanschool nog ondergebracht in een houten gebouw aan de Windsingel en was men bezig met de nieuwbouw aan de Marijkesingel.

Die belangrijke periode in de geschiedenis van deze Jenaplanschool, was voor onderwijzer Charles van Orlé aanleiding om de activiteiten van de school én de verhuizing te filmen. De nieuwe school werd gebouwd op de plek waar de boerderij De Driesprong stond en is de voorganger van het schoolgebouw dat sinds kort aan de Marijkesingel staat. Oud leerling Roel van Paasen spreekt ook in dit filmpje weer zijn commentaar in.

Foto: Bij de eerste paal. Links; mevr. van de Ven en pastoor van Leeuwen

Zie ook het eerste deel: Video 1973: Dr. Schaepmanschool aan de WindsingelBekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »