Leegstaand pand Onderlangs wordt ingezet als "Informatiepunt Centrumaanpak: De Huiskamer"

BARENDRECHT – Een leegstaand pand aan het Onderlangs 11 wordt tijdelijk omgetoverd tot ‘De Huiskamer’. In De Huiskamer kan iedereen terecht die meer wil weten over de ontwikkelingen in het centrum. De Huiskamer is straks in ieder geval open op woensdag en vrijdag.

Wethouder Dirk Vermaat (Centrumaanpak) is wekelijks op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur aanwezig. Het ‘pop-up’ informatiecentrum bevindt zich midden in het centrum: de plek waar het om gaat. De officiële opening is eind september. Vermaat: “Met dit informatiepunt in het centrum, slaan we meerdere vliegen in één klap. We kunnen een breder publiek betrekken bij de Centrumaanpak, persoonlijk in gesprek en leegstand in het centrum tegen gaan.

Vragen en tekeningen

De Huiskamer is er om de vragen van bewoners, ondernemers en geïnteresseerden te beantwoorden en om belangstellenden van informatie te voorzien. Er liggen tekeningen van projecten en u kunt de maquette bekijken. In De Huiskamer zijn werkplekken gerealiseerd. Op woensdag en vrijdag maken medewerkers die betrokken zijn bij de Centrumaanpak hiervan gebruik. De Huiskamer wordt ook gebruikt als locatie voor informatiebijeenkomsten of overleg met partners. De inrichting van De Huiskamer is afkomstig van Opnieuw&Co.

Tijdelijk gebruik

Het pand aan het Onderlangs is al enige tijd in het bezit van de gemeente. Plan is om het pand op termijn te slopen om ruimte te maken voor parkeerplaatsen en een ontsluitingsweg naar het Onderlangs. Tot die tijd wil de gemeente het gebruiken als informatiepunt. Momenteel is beroep ingediend tegen het bestemmingsplan. De gemeente wacht nog op de behandeling hiervan van de Raad van State.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »