Video 1973: Dr. Schaepmanschool aan de Windsingel

BARENDRECHT – [Video] In 1973 was de Dr. Schaepmanschool nog ondergebracht in een houten gebouw aan de Windsingel en was men bezig met de nieuwbouw aan de Marijkesingel. Die belangrijke periode in de geschiedenis van deze Jenaplanschool, was voor onderwijzer Charles van Orlé aanleiding om de activiteiten van de school én de verhuizing te filmen.

Dat oude beeldmateriaal is ooit, met de minder goede mogelijkheden van toen, gedigitaliseerd en op een DVD-schijfje gezet. Dat beeldmateriaal heeft Bas Romeijn wat opgelapt en er twee leuke filmpjes mee samengesteld. Het eerste deel over de Windsingel is nu door hem op zijn website met Retrofilms geplaatst. Charles van Orlé bleek over een ijzersterk geheugen te beschikken, waardoor hij na het bekijken van de beelden, nog heel veel info hierover over voor Bas Romeijn op papier kon zetten. Daaraan had Roel van Paasen, die op beide locaties op school zat, een mooie geheugensteun om het commentaar bij de film in te spreken. Het is daardoor weer een leuke terugkijkfilm geworden die nieuwsgierig maakt naar het tweede deel over de Marijkesingel.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »