Video 1939: De tuinbouwveiling van Barendrecht en Omstreken

BARENDRECHT – [Video] Er was een jubileum op komst in 1939. In maart 1940 zou de Coöperatieve Tuinbouwveilingvereniging “Barendrecht en Omstreken” 25 jaar bestaan. Dat moest gevierd worden met iets speciaals. En om aan de leden en het publiek laten zien wat er in die 25 jaren bereikt was , is er toen een film gemaakt, echter zonder geluid. Het werk op en rond de veiling, maar ook de verschillende agrarische activiteiten in het verzorgingsgebied werden gefilmd.

Helaas bestaat deze film niet meer, maar zijn er ooit kopieën van gemaakt op VHS band. Deze beelden zijn in 2010 bewerkt door Bas Romeijn, hij heeft er vervolgens commentaar en geluid aan toegevoegd en deze op DVD gezet. Dat was de 50 minuten durende film “De Jubileumfilm van de veiling uit 1939”, een verkorte versie hiervan is nu te bekijken.

Ondanks de slechte beeldkwaliteit kun je buiten rond het gebouw aan de Gebroken Meeldijk, het gekrioel van T-Fords, veilingkarren en paard- en wagens en binnen het veilen via de klok zien.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »