Barendrechtse Sophie Bijkerk eindigt op tweede plaats van finale Superkids

BARENDRECHT – [Video] De Barendrechtse kunstschaatsster Sophie Bijkerk (13) is gisteren (Vrijdag 5 juni 2015) op de tweede plaats geëindigd tijden de finale van het RTL4 programma Superkids. Sophie doorstond twee weken geleden de halve finale en wist gisteravond (Vrijdag 5 juni 2015) met 194.5 punten de tweede plaats te pakken. Slechts anderhalve punt onder winnares Zoë.

Voor de top 3 waren studiebeurzen te winnen. Met de tweede plaats heeft Sophie een studiebeurs ter waarde van €10.000 gewonnen.

Jury en publiek onder de indruk

Zowel het publiek in de zaal als de jury waren onder de indruk van Sophies schaats kunsten. Ze reed een kür op de muziek Imagine van John Lennon (video). Na haar optreden ontving ze een staande ovatie van het publiek en de jury. Presentatrice Wendy van Dijk: “Dit was wel een hele mooie kür!” Ook Johnny de Mol zag dat het publiek veel punten gaf aan Sophies optreden: “Heel veel groen, Sophie

En inderdaad, heel veel groen en dus veel punten: De vier juryleden konden ieder maximaal 25 punten geven, Sophie kreeg er in totaal 99. Van het stemmende publiek kreeg ze 95.5 punten. Jurylid Tijl Beckand: “Het is perfectie en het is ook een nummer waar je met bonzend hart naar zit te kijken… 25 punten!

Felicitaties

Barendrecht is duidelijk trots op de behaalde prestatie van Sophie en de felicitaties stroomden gisteren (Vrijdag 5 juni 2015) na de uitzending al direct binnen:

Linda Den Hartog-de Boom: “Genoten! Wat een talent! Straks een tweede olympisch kampioene in Barendrecht naast Inge de Bruijn!” Heidi van der Haring: “Gefeliciteerd Sophie, Nog Een Paar jaartjes wachten en dan op naar de olympische spelen! Jij komt er wel!” Corrie Righolt-Dam: “Gefeliciteerd! Voor Barendrecht is Sophie nummer 1.

Een reactie van Sophie Bijkerk zelf: “Dank jullie wel voor al die lieve woorden. Superkids is en was voor mij een groot avontuur waarvan ik van het begin tot aan het einde heb genoten!

Video

Superkids

De 13-jarige Zoë won Superkids en daarmee een studiebeurs van €25.000. De jonge danseres, die al haar choreografieën zelf maakt, maakte diepe indruk op de jury. Ze werd dan ook overladen met complimenten en kreeg het maximale aantal punten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »