Waarderingsoorkonde voor Huisartsenpraktijk Blom: afscheid drukbezocht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanavond (Maandag 30 maart 2015) ontving Huisartsenpraktijk Blom een Barendrechtse Waarderingsoorkonde. Burgemeester Van Belzen overhandigde de gemeentelijke onderscheiding aan huisarts W.D. Blom. Dit gebeurde in Theater het Kruispunt tijdens zijn afscheid. Mensen kwamen dokter Blom hier in groten getale bedanken, dit waren er op een bepaald moment zoveel dat er een wachtrij van anderhalf uur was ontstaan.

De huisartsenpraktijk ontving de Waarderingsoorkonde voor de belangeloze inzet van de heer Blom en zijn echtgenote J. Blom-Van der Heijden die altijd heeft meegewerkt in de praktijk. Als echtpaar hebben zij zich samen ten volle ingezet voor de mensen in hun praktijk en hebben daar een groot deel van hun privéleven aan gewijd. De huisartsenpraktijk heeft bijna 33 jaar bestaan. Op 30 maart nam het echtpaar afscheid en werd het stokje overgedragen aan dokter R. van Velden.

Enorme betrokkenheid

Hoewel dokter Blom vindt dat hij ‘gewoon’ zijn werk deed, denken zijn patiënten daar anders over. Hij leverde regelmatig veel meer zorg dan strikt genomen tot het takenpakket van een huisarts mag worden gerekend. Zijn betrokkenheid bij zijn patiënten was enorm. Zo kwam hij, als hij iets niet vertrouwde, vaak in zijn vrije tijd nog even langs om te kijken hoe het ging. Wanneer een patiënt overleed,  bezocht hij in zijn schaarse vrije tijd regelmatig de achtergebleven partner. Als hij in het weekend of tijdens een avonddienst patiënten van andere artsen moest bezoeken, nam hij daar alle tijd voor en belde hij naderhand op om te vragen hoe het verder gegaan was met de patiënt.

Voor terminale patiënten deed hij er alles aan om goede zorg te regelen, bijvoorbeeld wanneer iemand thuis wilde sterven of een laatste keer Kerst wilde vieren in het gezin. Lukte dat niet tijdig via de officiële weg, dan gaf hij die zorg zelf, ook ’s nachts. Ook op zijn ‘vrije’ donderdagmiddag bezocht hij regelmatig patiënten.

Altijd klaarstaan voor medemens

Zijn patiënten waren jarenlang verzekerd van de beste medische hulp. Dokter Blom nam altijd alle tijd voor zijn patiënten en toonde oprechte aandacht, al leverde dit volle wachtkamers en lange wachttijden op. Naar eigen zeggen vergaven zij hem dit, aangezien zij wisten dat zij zelf ook alle aandacht kregen. Burgemeester Van Belzen: “Uit alles blijkt dat dokter Blom zowel een zeer kundig als zorgzaam mens is. Ik vind het zeer bewonderenswaardig dat iemand gedurende zo’n lange periode altijd klaarstaat voor zijn medemens. Ik maak graag ook een compliment aan zijn echtgenote, die hem daarin volledig ondersteunde en eveneens meer deed dan verwacht werd.

Inzet Landelijke Huisartsen Vereniging

Behalve voor zijn patiënten zette dokter Blom zich ook in voor de Landelijke Huisartsen Vereniging. Zo was hij jaren voorzitter van de regionale afdeling. Ook in die functie toonde hij zijn betrokkenheid bij het huisartsenvak en kwam hij op voor de belangen van de huisartsen in de eerstelijnsgezondheidszorg.

Waarderingsoorkonde

De Waarderingsoorkonde kan als blijk van bijzondere erkentelijkheid worden toegekend aan al dan niet in de gemeente Barendrecht gevestigde verenigingen, stichtingen en soortgelijke rechtspersonen, die zich gedurende minimaal 10 jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor de Barendrechtse gemeenschap.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »