Boek over Barendrechtse Fanfare overhandigd

BARENDRECHT – In aanwezigheid van 22 vrijwilligers van de Historische Vereniging Barendrecht heeft Cees Blinde, Erevoorzitter van Harmonievereniging Barendrecht, afgelopen dinsdagochtend de historie van Barendrechts Fanfare en de daaruit voortvloeiende Harmonievereniging Barendrecht, in boekvorm aan voorzitter Janny Schaap overhandigd.

Cees Blinde begon zijn speech met de mededeling dat hij 78 jaar geleden datzelfde pand voor het eerst betrad. Hij ging namelijk naar de lagere school die toen in dit pand gevestigd was.

Fanfare

Blinde memoreerde ook het feit dat hij 5 jaar gelden op verzoek van HVB een artikel schreef over de Fanfare. Hij is toen wekenlang op dinsdag in hun archief gedoken. Daar vond hij zoveel materiaal naast alles wat de muziekvereniging nog overhad (na een flinke lekkage was er veel verloren gegaan) dat hij er wel een boek over zou kunnen vullen. Daar is hij toen ook maar aan begonnen met als resultaat een prachtig boekwerk dat voor €17,50 te koop is via de website van Harmonievereniging Barendrecht harmoniebarendrecht.nl en ook bij de Historische Vereniging Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »