Bushalte Dorpsstraat, Barendrecht

BARENDRECHT – [Update] Tijdens overleg met  de RET heeft de gemeente Barendrecht de wens geuit om bussen niet meer door de Dorpsstraat te laten rijden. Dit gebeurde tijdens onderhandelingen voor de nieuwe dienstregeling van de RET in 2015.

Dudokdreef en Henry Dunantlaan

Wethouder Jeroen Gebben heeft de RET gevraagd om de route van bus 184 niet meer door de Dorpsstraat te laten lopen. Dit verzoek zou ervoor zorgen dat de haltes Dorpsstraat en Boerhaavelaan komen te vervallen en moeten worden vervangen. De RET wil meegaan in dit verzoek als de gemeente Barendrecht eerst de benodigde nieuwe bushaltes aanlegt. Ook moet de loopafstand naar de nieuwe haltes niet te groot worden.

Het is tot op heden niet bekend of de gemeente dit plan gaat doorzetten.

Update: Uit navraag bij de wethouder blijkt dat de gemeente vooralsnog niet de benodigde bushaltes gaat aanleggen voor deze routewijziging. Reden hiervoor zijn het beschikbare budget en andere prioriteiten.

Krappe bochten

De bussen rijden al jaren over het stukje Dorpsstraat tussen de Voordijk en Boerhaavelaan. Op dit stuk ligt een bussluis waar de bus maar in één richting op hetzelfde moment kan rijden. Regelmatig moeten bussen even wachten op de Ouvertureweg of Dorpsstraat zelf. Alle bochten op dit stuk van de route laten het ook niet toe om twee bussen tegelijkertijd te laten passeren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »