BARENDRECHT – Het meidenwerk (onderdeel van Jongerenwerk Barendrecht) organiseert een training weerbaarheid voor meiden uit de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs. De meiden gaan met elkaar in gesprek om erachter te komen hoe anderen denken.

Grenzen

Wat de een heel normaal vindt, vindt de ander vervelend om te horen of om mee te maken. Zo bespreken zij waar hun grenzen liggen. Ook gaan ze aan de slag met rollenspellen om te leren dat je op verschillende manieren kunt reageren op een situatie die je niet prettig vindt. Door meerdere situaties en rollen te oefenen, leren zij hun grens aangeven op een manier die wel duidelijk is, maar zonder ruzie te krijgen.

Oefeningen

Ook oefenen zij met lichamelijke oefeningen, zoals zelfverdedigingstechnieken en spellen waarin zij de eigen kracht ervaren. Daarnaast leren de meiden dat anderen dezelfde vragen en twijfels hebben als zij. Er zijn geen ouders bij de training en het gaat niet om iets goed of fout doen. Het belangrijkste is dat je met elkaar oplossingen bedenkt voor bepaalde situaties en daarmee oefent. Na de training zijn de meiden zich bewuster van hun eigen sterke punten en hebben zij meer zelfvertrouwen.

Trainingen

De training wordt gegeven tijdens zes bijeenkomsten op de dinsdagen 11, 18 en 25 november en 2, 9 en 16 december 2014, van 15.30 tot 17.00 uur. De kosten bedragen € 15,- voor de gehele training. Er is ruimte voor minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. Aanmelden voor de training kunnen ouders / verzorgers doen bij Marsha Rietbergen, m.rietbergen [@] kijkopwelzijn.nl of 06 – 409 375 82. Inschrijven kan ook via de website van Jongerenwerk Barendrecht.

Na aanmelding en voor de start van de groep krijgen ouders/verzorgers een individueel kennismakingsgesprek met de trainer en de meidenwerkster.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »