Kom kijken naar de finales van de Zuid Holland Cup bij FCC Barendrecht

BARENDRECHT – De Zuid Holland Cup is een fietscross competitie verdeeld over 4 wedstrijden bij de fietscrossverenigingen in Zuid Holland. De wedstrijd is bestemd voor zowel de beginnende als gevorderde rijder en worden gehouden op zaterdag zodat ook de nationale rijders kunnen deelnemen.

Wedstrijden en finales

Aanstaande zaterdag, 27 september, zal bij Fietscrossvereniging Barendrecht op de Bongerd, de vierde en finale wedstrijd gereden worden. Belangstellenden zijn van harte welkom, de wedstrijd zal vanaf 10.00 uur beginnen en de entree is gratis. Iedere leeftijdsklasse rijdt 3 manches, waarin gestreden wordt om de eerste 4 plekken te bemachtigen. Deze plekken geven recht op een plek in de A-finale. Circa 13.00 uur zal de laatste finale race gereden zijn, waarna de uitslag en prijsuitreiking zal volgen.

Ranking

Die uitslag staat nog lang niet vast. Afhankelijk van weersomstandigheden en vorm van de dag, kan er in de huidige ranking nog veel veranderen. Na 3 gereden wedstrijden staat er in iedere leeftijdscategorie een Barendrechtse rijder op een podium plaats. Wellicht hebben deze rijders het voordeel van de thuisbaan. Kunnen Boyd Visser (boys 11) en Luc van Haaren (boys 10) hun titel Zuid Hollands Kampioen 2013 dit jaar prolongeren? Beide heren staan er goed voor. Na schrapresultaat heeft Boyd een gelijk aantal punten met de nummer 2 op de ranking. Waarschijnlijk zal de beslissing gemaakt worden in de finale manche. Luc staat als eerste rijder in de ranking, maar ook hij zal zijn concurrenten voor moeten zien te blijven tijdens de finale.

Aanmoedigen

Met andere woorden, een mooie wedstrijd gaat het zeker worden. Familie en vrienden zijn van harte welkom om de jongens en meiden aan te moedigen. Bent u onbekend met de wedstrijdsport BMX? Dit is een mooie kans om met de sport kennis te maken. Zaterdag 27 september tussen 10.00 – 13.00 uur; Sportpark de Bongerd. Vanaf de parkeerplaats loopt u tussen de sportvelden van de voetbal en atletiek door naar de fietscrossbaan: fccbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »