Nienke Timmer van CAV Energie (Barendrecht) actief op Paralympisch EK in Engeland

BARENDRECHT – [Video] Vorige week woensdag (20 augustus) liep Nienke Timmer van CAV Energie Barendrecht de 100 meter op het Paralympische EK in Swansea (Wales). Enige tijd geleden was Nienke Timmer nog wheeler, maar na een herclassificatie werd ze loper en plaatste zich voor het EK. Ze debuteerde hier met een vierde plaats én een nieuw Nederlands Record van 18.05 seconden. Dat scheelde ongeveer één seconde met de nummer drie van deze wedstrijd.

Nienke: ‘Ik vind het al heel wat dat ik hier sta. Het is mijn eerste EK en ik geniet er vooral van. Ik heb vandaag (Dinsdag 26 augustus 2014) mijn best gedaan.

200 meter

Op donderdag 21 augustus vond de 200 meter plaats, hier deed Nienke ook aan mee. Tijdens deze wedstrijd eindigde ze eveneens op de 4e plaats, hierdoor zat een medaille er helaas niet in. Ze behaalde wel opnieuw een persoonlijk record van 39.37 seconden: ‘Twee nieuwe records op een EK vind ik best uniek. Dat is gewoon hartstikke gaaf.

Fotografe: Helene Wiesenhaan PhotographyBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: Paralympic Games, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »