Vlag half stok op het gemeentehuis van Barendrecht

BARENDRECHT – Vanmiddag (Woensdag 23 juli 2014) wordt om 15.45 uur een herdenkingsbijeenkomst gehouden in de centrale hal van het Barendrechtse gemeentehuis, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 van Malaysia Airlines op donderdag 17 juli.

De herdenkingsbijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners van Barendrecht en andere belangstellenden. Ook medewerkers, collegeleden en raadsleden van de gemeente Barendrecht zijn uitgenodigd.

Dag van nationale rouw

Premier Rutte heeft vandaag, woensdag 23 juli 2014, uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Vanmiddag (Woensdag 23 juli 2014) komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 om 16:00 uur aan in Eindhoven. Uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden zullen van 15:55 tot 16:00 uur alle klokken in de gemeente luiden. Na de landing van de vliegtuigen zal er een minuut stilte in acht worden genomen.

Dienstverlening

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst om 15:45 uur wordt de gemeentelijke dienstverlening tijdelijk stilgelegd.  Inwoners die een afspraak hebben gemaakt rond de tijd van de bijeenkomst, worden na de bijeenkomst geholpen.

Condoleanceregister

In het gemeentehuis aan de Binnenhof 1 is een condoleanceregister geopend voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne.

Ceremonie Eindhoven live te volgen

De tv-uitzending vanaf de vliegbasis in Eindhoven waar het transportvliegtuig met de eerste lichamen aankomt, wordt in het gemeentehuis in Barendrecht live gevolgd op een groot scherm.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »