BARENDRECHT – De bewoners van de verpleegafdelingen VPU van Borgstede zijn zichtbaar blij. Hun balkon is opgevrolijkt met zomerbloeiers in allerlei kleuren. Els Mans is lid van buurtcomité Buurt Bestuurt, vrijwilliger van de clientenraad van Borgstede en dochter van een van de bewoners. Zij fleurde 2 jaar achter elkaar de balkons op met nieuwe bakken en planten. Dit jaar benaderde zij Evert van Dijk (teamleider Edudelta College) om haar bij deze klus te helpen. Een week later stonden er 5 leerlingen en een leerkracht klaar met kruiwagens vol plantjes. Els: “Het resultaat is geweldig, daar hebben de bewoners de hele zomer plezier van!”

“De bewoners van de afdelingen VPU van Borgstede kunnen niet naar buiten zonder begeleiding. Gelukkig hebben alle afdelingen hun eigen balkon, maar die zijn somber en zonder bloemen of planten,” legt Els uit. “Daar wilde ik graag iets aan doen. 2 jaar zorgde ik voor balkonbakken en plantjes. Dit jaar trok ik de stoute schoenen aan en schakelde ik hulptroepen in.”

Bewoners genieten

Als Buurt Bestuurt-commissielid heb ik nauw contact met het Edudelta College. Zij bieden ons belangeloos vergaderruimte. Na de laatste vergadering nam ik contact op met Evert van Dijk om te kijken wat de mogelijkheden waren vanuit het Edudelta College. Hij was direct enthousiast! 2 dagen later was er al een telefoontje van een leerkracht om een afspraak te maken in Borgstede. Het was snel geregeld. De leerlingen gingen vol goede moed naar Borgstede. Zij hadden er zichtbaar zin in om de balkons om te toveren in een bloemenzee. De bewoners zaten te genieten!

Elkaar helpen

Buurt Bestuurt is een initiatief vanuit de gemeente, verder opgezet en uitgewerkt door buurtbewoners. Els: “Ons doel is buurtbewoners tot elkaar te laten komen en gebruik te maken van elkaars kracht, wijsheid en goede raad. Ik vind hier het zoveel gebruikte woord ‘participatie’ goed tot zijn recht komen. Zo zie je maar dat er weinig voor nodig is om elkaar te kunnen en willen helpen.” Namens de bewoners van VPU Borgstede: “Jongens, bedankt!”Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »