Ontdek de natuur in Barendrecht vanuit een kano

BARENDRECHT – Zaterdag 26 juli 2014 organiseert ARK Natuurontwikkeling een kano-excursie in de Zuidpolder van Barendrecht. Het is een leuke manier om de natuur vanaf het water te ontdekken. Na afloop zullen we nagenieten en napraten onder het genot van een lunch.

Kanoën

Rustig peddelend over het water ervaart u de ongekende rust en schoonheid van de natuur. Tussen het riet, over open plasjes of door een moerasje: er zijn steeds bijzondere dingen te ontdekken. Vanuit de kano heeft u een andere kijk op het gebied en de kans om veel dieren te zien, boven en onder water. De komende jaren zal dit alleen maar toenemen. De watergangen waar we zullen kanoën maken onderdeel uit van Klimaatbuffer IJsselmonde en de Blauwe Verbinding. Behalve een rijkere natuur levert het voor de inwoners van Barendrecht en de rest van het eiland IJsselmonde ook veiligheid en een betere waterkwaliteit. Onderweg geeft de gids hier uitleg over.

Excursie

De excursie wordt begeleid door twee ervaren gidsen, waardoor er voor iedereen voldoende zorg en aandacht is. De start van deze kano-excursie is vanuit kinderboerderij De Kleine Duiker. Kano-ervaring is niet nodig, maar een zwemdiploma is verplicht. Ook krijgt iedere deelnemer een zwemvest. Na ongeveer 2 uur bent u weer terug op De Kleine Duiker. In het restaurant kunnen de ervaringen worden uitgewisseld onder het genot van een goedverzorgde lunch.

Aanmelden

  • Wanneer: zaterdag 26 juli 2014, van 10.00 uur tot 12.00 uur, aansluitend lunch.
  • Waar: Kinderboerderij De Kleine Duiker, 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH Barendrecht.
  • Kosten (inclusief boerenlunch): 15,50 euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar 11,50 euro Rotterdam-Pashouders betalen 11,50,- euro (volwassenen) of 7,50 euro (kinderen).

Aanmelden is verplicht! Dit kan bij Paul Grootenboer. Bij voorkeur per e-mail: Paul.Grootenboer@ark.eu of mobiel: 06-20 44 70 78. Geef bij het aanmelden uw naam en telefoonnummer op en met hoeveel personen in welke leeftijd u wilt komen. In de kano’s is plaats voor maximaal 18 personen. Meer info: ark.eu/ijsselmonde

Foto: H. van der Ent.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »