Inzameling taxus snoeiafval: Medicijn tegen kanker (Foto: Wethouder Dirk Vermaat)

BARENDRECHT – Tot 31 augustus kunnen inwoners het snoeiafval van hun taxus uit eigen tuin inleveren bij het afvalaanbiedstation (Londen 15, Barendrecht). Hiermee dragen zij bij aan een goed doel. De grondstof baccatine uit  jonge takken van de taxus wordt namelijk gebruikt voor chemotherapieën.

Jaarlijks zijn er tienduizenden behandelingen nodig tegen kanker. Wethouder Dirk Vermaat (beheer openbare ruimte): “Laat het snoeiafval van uw taxus niet verloren gaan en lever het in. Eén kubieke meter snoeiafval betekent 1 chemotherapie erbij en een nieuw stukje hoop voor een kankerpatiënt. We zamelen als gemeente uiteraard ook ons eigen taxus snoeiafval in. Daarnaast schenken we de opbrengst van al het ingezamelde snoeiafval  aan een organisatie die zich inzet voor de bestrijding van kanker.”

Bruikbaar snoeiafval

De inzameling van taxus snoeiafval is een landelijk initiatief van Stichting Vergroot de Hoop. Op vergrootdehoop.nl en op barendrecht.nl staat hoe de taxus het beste gesnoeid kan worden zodat het bruikbaar snoeiafval oplevert. Inwoners kunnen het snoeiafval in een afgesloten plastic zak of tas in de daarvoor bestemde houten bak op het afvalaanbiedstation doen.

Foto: Wethouder Dirk Vermaat bij een taxushaag.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »