Calvijnleerlingen actief bij Clingendaelproject over wereldenergieconsumptie

BARENDRECHT – [Foto’s] Hoe kan Europa efficiënt omgaan met maritiem afval? Wat voor website kan je creëren, waarbij zowel Nederlandse als Oegandese studenten baat hebben? Wat schrijf je in een Business Plan voor de organisatie van een kledingworkshop in Nepal? Deze en andere ingewikkelde vraagstukken komen aan bod bij het internationale project over wereldenergieconsumptie, waaraan ook leerlingen van Calvijn Groene Hart deelnemen in het kader van hun tweetalige opleiding en het vak maatschappijleer.

Linda Hammerschlag en Tessa Quispel uit 4 vwo namen reeds de eerste stap en deden vorige week mee aan de opstartstudiemiddag van het project op het Nederandse Instituut voor Internationale betrekkingen Clingendael in Den Haag. Samen met leerlingen van andere scholen volgden ze een inspirerende presentatie en werden ze zich bewust van de ingewikkelde dilemma’s  rond de wereldenergieconsumptie. De leerlingen debatteerden onder professionele leiding over oplossingen voor dit immense probleem, dat uiteraard in vele deelproblemen kan worden onderverdeeld. De middag vormde een veelbelovende start en Linda en Tessa zien dan ook samen met de andere leerlingen uit naar een mooi vervolg.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Calvijn Groene Hart, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »