Prijswinnaars aan de Zijleede winnen samen 1 miljoen euro van de Postcodeloterij

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Een vervroegd kerstcadeau voor deelnemers van de Postcode Loterij aan de Zijlleede in Barendrecht die meespelen met postcode 2991 WK. Op deze postcode is gisteravond (Zaterdag 23 december 2023) namelijk 1 miljoen euro van de Postcode Loterij gevallen. Postcode Loterij-ambassadeur Humberto Tan verraste de gelukkige winnaars zaterdagavond met deze prijs. De uitreiking was live te zien tijdens de laatste reguliere aflevering van het spelprogramma ‘All Against 1′ op RTL4.

De twaalf deelnemers die meespelen met de winnende postcode hebben met elkaar 1 miljoen euro mogen verdelen. Zij winnen bedragen van €71.428 (1 lot) tot €142.857 (2 loten).

Prijswinnaars

Het jaar eindigt goed voor Thom en Sanne. Zij ontvingen een cheque van €71.428. De uitreiking hiervan vond live op TV plaats, terwijl de 11 andere prijswinnaars uit dezelfde postcode zich op straat verzamelde. ‘Dit is zo mooi, niet normaal. Daar kunnen we een hele mooie reis van gaan maken,‘ reageert Thom overdonderd. William en Wendy winnen 142.857 euro: ‘Dit komt fantastisch uit! We willen graag een nieuw huis. Daar helpt deze prijs zeker bij!‘ Ellen en Wesley nemen blij een cheque van 71.428 euro in ontvangst: ‘Nu kunnen we eindelijk een nieuwe badkamer aanschaffen!

Achter de schermen

Op TV is de prijs in de wijk Ter Leede drie keer kort voorbij gekomen, maar gisteravond (Zaterdag 23 december 2023) rond 19:00 uur liepen de buurtapp groepen in Ter Leede al vol met berichten over de komst van een TV ploeg. De medewerkers gaven geen antwoorden op vragen van bewoners, maar toen Humerto Tan met een gouden cheque rondwandelde werd toch al snel duidelijk wat er aan de hand was. Aan de Sluisleede was inmiddels een kleine mobiele TV studio opgesteld: Een grote satelliet TV wagen, een groot aggregaat, een lading productiemensen, camera’s, licht, geluid, overal kabels en ook steeds meer nieuwsgierige buurtbewoners.

Tientallen mensen kwamen even een kijkje nemen om te zien wat er gaande was. Rond 19:30 uur, vlak voor het RTL nieuws, volgde een eerste update (live op TV) en werd bevestigd dat er ergens in de omgeving 1 miljoen euro zou worden verdeeld. Het was vervolgens nog lang wachten tot er meer duidelijk werd, maar dat weerhield omwonenden er niet van om buren de waarschuwen en iedereen terug naar huis te roepen, want het zou toch vervelend zijn als je niet thuis bent als er iemand met een cheque van een miljoen euro voor je deur staat.

De prijsuitreiking vond uiteindelijk plaats rond kwart over negen ‘s avonds, maar vanaf half negen werd duidelijk wat er stond te gebeuren en gingen medewerkers van de Postcodeloterij langs de deuren aan de Zijlleede. Deelnemers van de loterij werden geinformeerd over de prijs die hier was gevallen, moesten zich klaarmaken om naar buiten te komen, maar kregen nog niet te horen wat ze hadden gewonnen (wel alvast dat ze niet alleen 1 miljoen hadden gewonnen). De tientallen omwonenden van diverse omliggende straten die waren komen kijken werden plots uit hun droom gehaald en dropen vlot af richting huis.

Ondertussen werd al het licht, geluid, kabels en camera’s verplaatst van de Sluisleede richting de Zijlleede. Medewerkers haasten zich op en neer en trekken tientallen meters kabels over de straat en stoep richting de winnende woningen. Vlak voor de live uitzending stapt Humberto Tan uit een productieauto en wandelde met 2 beveiligers om hem heen, richting de winnende straat.

Eén van de 12 winnaars in de straat kwam na het aanbellen door Postcodeloterij medewerkers nog niet naar buiten: ze moesten binnen blijven zitten wachten tot Humberto Tan bij hen zou aanbellen. Dit gebeurde uiteindelijk rond 21:15 uur ‘s avonds. Terwijl Humberto live op TV richting de woning van Thom en Sanne wandelde, stonden de winnende buren buiten al enthousiast op straat te wachten op hun cheque.

Het lijkt erop dat Thom en Sanne willekeurig werden gekozen voor het live momentje op TV, want 10 minuten later verzamelde alle winnaars zich op de hoek van de Zijlleede met de Sluisleede en werden hier nog wat shots opgenomen voor TV en social media van de Postcodeloterij. Veel blije gezichten, samen kerstliedjes zingen en veel -heel veel- na het seintje van de cameraman enthousiast met de cheques richting de camera’s zwaaien. De hele TV ploeg was na de live opnames in rap tempo weer aan het opruimen, maar de buurtbewoners bleven -ondanks de kou- nog even buiten samen feestvieren met hun cheques.

Video


Bekijk de video op de Facebookpagina van BarendrechtNU LiveBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »