Sneeuw schuiven en strooien op het fietspad langs de rondweg (Sweelincklaan) in Barendrecht

BARENDRECHT – Met de winter in aantocht kunnen vorst en winterse buien voor gladheid zorgen. Dit zorgt voor onveilige situaties op de weg en bemoeilijkt de bereikbaarheid van woningen, bedrijven en voorzieningen. Om dat tegen te gaan strooit de gemeente zout als het gaat vriezen of ijzelen: “Soms zetten we ook sneeuwschuivers in. Maar wij maken niet alle wegen schoon. We beginnen altijd met de hoofdwegen, doorgaande wegen en fietspaden. Ook op wegen naar scholen, verzorgingshuizen, sportlocaties, het station, winkelcentra en hulpdiensten bestrijden we de gladheid.”

De gemeente strooit niet op voetpaden in de woonwijken. Daarvoor wordt een beroep gedaan op u als inwoner. Helpt u mee om de stoep voor uw huis (en van uw buren) ijs- en sneeuwvrij te maken?

Gratis strooizout

Bij de gemeente kunt u op zaterdag 2 december tussen 8.30 uur en 15.00 uur bij de zoutloods op de gemeentewerf aan de Londen gratis een zak van 4 kilo strooizout afhalen. Dit is genoeg voor ongeveer 500 vierkante meter. Strooizout werkt het beste als u eerst zoveel mogelijk sneeuw van de stoep veegt, het zout op de schoongemaakte verharding strooit en het minimaal 30 minuten laat intrekken. Veeg daarna de natte drab richting de stoeprand zodat dit later niet opnieuw kan bevriezen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »