7 juli: Patrimonium geeft Barendrechters voorrang bij 20 nieuwbouw woningen Talmaweg

BARENDRECHT – Op vrijdag 7 juli 20.00 uur tot maandagavond 10 juli 20.00 uur adverteert Patrimonium Barendrecht de 20 nieuwbouwwoningen aan de Talmaweg op Woonnet Rijnmond. De intakegesprekken vinden plaats in de vakantieperiode, vanaf donderdag 13 juli. De corporatie zegt het belangrijk te vinden dat er voldoende betaalbare en energiezuinige woningen in Barendrecht beschikbaar zijn. Zowel voor de lage als de hogere sociale huurprijs.

Voorrang

De twintig woningen worden met voorrang toegewezen aan Barendrechtse huishoudens met minimaal 3 tot maximaal 5 personen (waarvan minimaal 1 kind onder 18 jaar) met een verzamelinkomen van minimaal € 34.576 tot en met € 48.625 per jaar. Huurders die een sociale huurwoning in Barendrecht achterlaten krijgen hierbij weer voorrang.

De woningen hebben een kale huurprijs van € 808,06. Hier komen nog servicekosten bij voor de glasverzekering, het ServicePlus-abonnement, ontstoppingsfonds, huur boiler, bijdrage zonnepanelen en vervangen van de filters van de WTW. De verwachte servicekosten zijn € 70 per maand.

Woningen

We verhuren deze energiezuinige eengezinswoningen met voorrang aan Barendrechters. Zo krijgen Barendrechters de kans om binnen hun eigen woonplaats wooncarrière te maken en te verhuizen naar een voor hen geschikte woning. En zo komen woningen vrij voor woningzoekenden die iets minder te besteden hebben”, vertelt Peter Manders, directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht.

Wethouder Dirk Vermaat vult aan: “Voorrang op een woning voor inwoners uit Barendrecht is een belangrijk speerpunt van ons meerjarenprogramma 2022-2026. Dat Patrimonium dat nu in de toewijzing ook daadwerkelijk in de praktijk brengt aan de Talmaweg, daar zijn we ontzettend blij mee!

Energiezuinige woningen

Patrimonium verhuurt vijf woningen aan de noordzijde van de Talmaweg (aan de kant van de Dorpsstraat) en vijftien woningen aan de zuidzijde (bij de Concertweg). De woningen hebben drie slaapkamers, een woonkamer met open keuken, badkamer met douche, wastafel en wasmachineaansluiting, (berg)zolder met vaste trap/vlizotrap en een tuin met berging, erfafscheiding en achterpad.

Om de energielasten zo laag mogelijk te houden zijn de woningen goed geïsoleerd, gasloos en voorzien van zonnepanelen, een warmteterugwininstallatie (WTW), een warmtepomp voor de vloerverwarming en -koeling en een boiler voor warm water. De vloerverwarming en vloerkoeling zorgt voor een constante temperatuur in de woning, het hele jaar door. “Hier hebt u zelf weinig invloed op. Dit werkt dus anders dan bij een cv-installatie en geeft bewoners een ander gevoel van comfort“, aldus Patrimonium

Op donderdag 24 augustus is de kijk- en inmeetdag voor de aspirant huurders. De verwachte oplevering van de woningen is in oktober.

Artikelfoto: De nieuwbouwwoningen aan de noordkant van de Talmaweg

LET OP: Inschrijven kan (uitsluitend) via Woonnet Rijnmond. Neem geen contact op met BarendrechtNU om je in te schrijven voor deze woningen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »