Geen treinen van station Barendrecht tussen zaterdag 27 en maandagavond 29 mei

BARENDRECHT – Door werkzaamheden op en bij station Rotterdam Centraal is sinds afgelopen zaterdag (20 mei) de NS dienstregeling voor treinen van/naar station Barendrecht aangepast. De dienstregeling is tot en met vrijdag 23 juni aangepast.

Vanaf aanstaande zaterdag (27 mei) 18:30 uur wordt het treinverkeer van/naar station volledig stilgelegd tot en met maandagavond 29 mei 23:00 uur. De werkzaamheden, die aan het spoor tussen het parkeerterrein van BVV Barendrecht en het CBR Examencentrum zullen plaatsvinden, kunnen ‘s nachts geluidsoverlast veroorzaken. Hiervoor is door de gemeente een ontheffing op de APV voor verleend.

Bussen

Er rijden van zaterdagavond tot maandagavond laat geen treinen vanaf station Barendrecht, de NS zet tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht stop en snelbussen in. Vanaf station Barendrecht vertrekt de NS bus vanaf de bushaltes aan het Zuideinde (dus niet vanaf het busstation aan de Stationsweg, waar alle andere bussen vertrekken)

De NS schat in dat reizen tussen de locaties tot 30 minuten extra tijd kan kosten in verband met het vervangend busvervoer. De bussen vertrekken vanaf de volgende locaties:

  • Rotterdam Lombardijen: vanaf de bushalte
  • Barendrecht: vanaf de achterzijde van het station (Zuideinde)
  • Zwijndrecht: vanaf de Westelijke Parallelweg
  • Rotterdam Centraal: vanaf de Conradstraat aan de centrumzijde
  • Dordrecht: vanaf de voorzijde van het station

Gedurende deze werkzaamheden rijden er tussen Rotterdam Centraal en Breda op de hogesnelheidslijn ook geen treinen.

Werkzaamheden

ProRail voert komende maand werkzaamheden uit om betere treinverbindingen te realiseren door sporen en wissels aan te passen, perrons te verlengen en de viersporigheid (op Rotterdam Centraal) aan de westkant uit te breiden, zodat treinen het station sneller kunnen binnenrijden. Door werkzaamheden op en bij station Rotterdam Centraal is op zaterdag 24 en zondag 25 juni Rotterdam Centraal helemaal niet bereikbaar met de trein. De NS zet ook dan weer vervangende bussen in vanaf station Rotterdam Stadion naar verschillende RET-metrohaltes en andersom.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »