Geldboete van €1.250 voor dronken automobilist die ongeval veroorzaakte op Carnisser Baan

BARENDRECHT – Een 49-jarige man uit Barendrecht moest zich vanochtend (Woensdag 19 april 2023) voor de politierechter verantwoorden op verdenking van het -onder invloed- veroorzaken van een ongeval begin 2021 op de Carnisser Baan in Barendrecht. Het ongeval vond op vrijdagavond 29 januari 2021 rond kwart voor elf ‘s avonds plaats (tijdens een corona avondklok-lockdown): De automobilist reed dwars over het middendeel van de rotonde en kwam tegen een reclamebord tot stilstand. Daarna is de man in de naastgelegen sloot gesprongen.

De man werd door de Officier van Justitie van 3 zaken verdacht, hij is veroordeeld voor 2 feiten: Rijden onder invloed van alcohol (ruim 3x de limiet) en gevaarlijk rijgedrag. De man werd vrijgesproken van de verdenking ‘verlaten plaats ongeval’; omdat hij na het ongeval uit zijn auto is gekomen en een naastgelegen sloot in is gegaan. Hier werd hij door hulpdiensten uit gehaald, waarna hij een ambulancemedewerker in de ambulance op de borst trapte. Hiervoor heeft de man zich al eerder moeten verantwoorden tijdens een supersnelrecht zaak bij de rechtbank.

Veroordeling

Voor het rijden onder invloed is de man veroordeeld, hij heeft een geldboete opgelegd gekregen van €950,- en zijn rijbevoegdheid zou voor 3 maanden worden ingenomen. Deze 3 maanden is de man zijn rijbewijs al kwijt geweest: direct na het ongeval heeft de politie het rijbewijs ingenomen en precies 3 maanden later, op 30 april 2021, is deze weer teruggegeven.

Voor het gevaarlijke rijgedrag, met als gevolg het ongeval, heeft de man een geldboete van €300,- opgelegd gekregen. Voor de verdenking ‘verlaten plaats ongeval’ werd de man door de rechter vrijgesproken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »