Drie waarderingsspelden voor BVV bestuursleden: "Jarenlange vrijwillige inzet voor BVV"

BARENDRECHT – [Foto’s] Burgemeester Veldhuijzen heeft namens het college drie bestuursleden van de Barendrechtse Voetbalvereniging (BVV) verrast met een gemeentelijke Waarderingsspeld. Tineke Bravenboer, Pieter Schadee en Martin Seltenrijch ontvingen deze voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor de voetbalclub.

Kort na afloop van de wedstrijd tussen de Barendrechtse Voetbalvereniging en SV Urk werden de voormalig bestuursleden op Sportpark de Bongerd verrast met deze gemeentelijke onderscheiding.

Tineke Bravenboer

Tineke was ruim 20 jaar actief als vrijwilligster voor BVV Barendrecht. Onder andere als jeugdbestuurslid, vrijwilligerscoördinator en de laatste 14 jaar als 2e secretaris. Zij was nooit te beroerd was om diverse hand en spandiensten aan te pakken. “Het komt altijd goed”, met of zonder hulp kreeg zij alles voor elkaar. Het vrijwilligerswerk heeft zij altijd gedaan in combinatie met haar gezinsleven en een fulltime baan.

Pieter Schadee

Vanaf december 2008 was hij secretaris van BVV Barendrecht. Daarnaast heeft hij nog diverse functies binnen de vereniging vervuld. Als secretaris van het hoofdbestuur van een vereniging met meer dan 2.200 leden was hij van grote betekenis. Met name voor het G- en het damesvoetbal binnen de club heeft hij een grote rol gespeeld. Naast dat hij zich in Barendrecht jarenlang als vrijwilliger heeft ingezet, kon ook de gemeente Pernis op hem rekenen. Pieter is daar als vrijwilliger betrokken bij de jaarlijkse dodenherdenking van de 2e wereldoorlog.

Martin Seltenrijch

Martin Seltenrijch was de laatste op rij die de gemeentelijke waardering mocht ontvangen. Hij heeft zelf de gemeente aangeschreven om Tineke Bravenboer en Pieter Schadee in aanmerking te laten komen voor de Waarderingspeld. Echter was het een grote verrassing toen bleek dat hij zelf ook een Waarderingsspeld mocht ontvangen.

Martin was als voorzitter van de grootste amateurvereniging in de regio een voorbeeldfunctie voor alle vrijwilligers. Hij zette zich in met een hoge mate van toewijding, betrokkenheid en vooral veel positieve energie. Gisteren (Zaterdag 5 november 2022) trad hij officieel af als voorzitter. In zijn voorzitterschap heeft hij een aantal mijlpalen behaald. Het kampioenschap van het 1e, promotie naar de topklasse en later de 2e divisie. Het opzetten van de dames divisie, in samenwerking met Excelsior Rotterdam. De realisatie van een nieuwe tribune en kleedkamer. Mede dankzij Martin werd de vereniging financieel gezond. Daarnaast is hij een van de grondleggers van de nieuwbouwplannen, welke op dit moment uitgewerkt worden op te tekentafel.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »