Gemeente wil meer grip op problemen met deelscooters door instellen van vergunningsplicht

BARENDRECHT – De felgroene deelscooters van het bedrijf GoSharing zullen binnenkort weer uit het straatbeeld van Barendrecht verdwijnen. Het bedrijf hoopt dat het een tijdelijke maatregel is om het bedrijf eerst rendabel te maken en dat de scooters daarna weer terug kunnen keren.

GoSharing was sinds september 2020 actief in Barendrecht.

Vertrek

GoSharing in een statement over het vertrek: “In ons driejarig bestaan zijn wij snel opgeschaald met het doel om de voordelen van deelvervoer te maximaliseren. (…) In het huidige economische klimaat, waarin veel onzekerheid in de markt is, zijn investeerders terughoudend om in deelbedrijven te investeren. Daarom hebben wij besloten om eerst te focussen op het rendabel krijgen van ons systeem. Hierbij zullen wij een stap terug doen en zullen wij ons uit een aantal steden tijdelijk terugtrekken. De oorzaak van het vertrek is een nog te laag gebruik van de voertuigen.

Gisteren stond in het online statement van GoSharing tevens dat “veel schade door vandalisme” één van de redenen was (zie originele statement onderaan dit artikel). Deze reden is vandaag (Vrijdag 4 november 2022) echter weggehaald uit het persbericht. Opvallend genoeg stelt een woordvoerder van GoSharing vandaag (Vrijdag 4 november 2022) dat het “een beetje jammer is dat vandalisme in de media veel benoemd wordt. Dat is zeker niet de reden waarom wij vertrekken. Je juicht vandalisme bijna toe door het te benoemen.” (via)

In de lijst met steden waar GoSharing wel actief zal blijven, is Barendrecht niet te vinden. De deelscooters van het bedrijf blijven in de regio wel actief in Rotterdam, Schiedam en Dordrecht. (en daarnaast ook in Eindhoven, Tilburg, Den Haag, Breda, Delft, Almere, Den Bosch, Haarlem, Leeuwarden en Groningen)

Terugkomst

GoSharing geeft tevens aan dat de ambitie blijft om deelscooters in de toekomst weer beschikbaar te stellen in meer gebieden: “Het vertrek strookt echter niet met onze langetermijnvisie om deelmobiliteit in te zetten als betrouwbaar en betaalbare vorm van mobiliteit. Onze ambitie is om overal, altijd en voor iedereen beschikbaar te zijn. We zien dit dan ook als slechts een tijdelijke stop. Dit biedt ons tevens de gelegenheid om onze elektrische snorfietsen klaar te maken voor de helmplicht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »