€7.500 bij elkaar gezwommen voor Roparun tijdens 10e editie van 'Hulpverleners te water'

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag op zondag hebben zes teams van acht zwemmers meegedaan aan de tiende editie van de zwemestafette ‘Hulpverleners te water’ in het Inge de Bruijn zwembad in Barendrecht.

Het doel was -naast het zwemmen van zoveel mogelijk baantjes van 50 meter- om geld bijeen te brengen voor de Stichting Roparun. Deze stichting houdt zich bezig met palliatieve zorg voor mensen die aan de ziekte kanker lijden en steunt diverse doelen die het leven van kankerpatiënten draaglijker maakt.

Zwemestafette

Op zaterdagavond om 19.00 uur hebben Inge de Bruijn en burgemeester Veldhuijzen gezamenlijk de start van de estafette verzorgd. Met een toetersignaal werd het startsein gegeven van een lange nacht zwemmen. Zondagochtend om 07.00 uur werden de laatste secondes afgeteld en werd het eindsignaal gegeven. Gezamenlijk hebben de zes teams een afstand van 234 kilometer en 450 meter gezwommen, dat is een afstand van Barendrecht naar Groningen.

Vanuit de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond doen er in 2022 drie teams mee aan de Roparun: Team 046 Safety 4 U, Team 112 Brandweer Rotterdam-Rijnmond en Team 115 Ambulanceteam. Deze teams organiseren nu alweer tien jaar deze nachtmarathon in het Inge de Bruijnbad in Barendrecht.

Prijzen

De prijs voor het teams met de meeste banen (941 x 50 meter) is gegaan naar het team van het Korps Mariniers dat voor het eerst mee deed. Zij zijn bij de prijsuitreiking door algemeen directeur Arjen Littooij van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond uitgedaagd om bij de volgende editie de magische grens van duizend banen te doorbreken.

De prijs voor het team met de hoogste opbrengst ging naar het team ‘Guppies’ van het St Franciscus Gasthuis, zij hebben € 2585,- bijeengebracht. De totale opbrengst van alle teams bedroeg € 7513, 61 Een mooi bedrag dat via de drie organiserende teams naar de Stichting Roparun wordt overgemaakt.

Artikelfoto: Startschot van de zwemestafette door Inge de Bruijn samen met burgemeester Govert Veldhuijzen en Hans Luijmes, de Teamcaptain van Team 1-1-2 Brandweer Rotterdam-RijnmondBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »