Sporthal Waterpoort ingericht voor opvang vluchtelingen uit Oekraïne

BARENDRECHT – De noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne in Sporthal Waterpoort aan het Middeldijkerplein/Steurwater wordt weer afgebouwd. Er is tot op heden nog geen gebruik gemaakt van de locatie. Wel zijn er in Barendrecht momenteel al 51 vluchtelingen uit Oekraïne die ook al zijn geregistreerd in de Basisregistratie Personen (BRP).

De verwachting is dat noodopvang in Sporthal Waterpoort op korte termijn niet nodig is en dus weer kan worden afgebouwd. Wel slaat de gemeente de spullen op om de locatie, indien nodig, weer binnen 48 uur op te kunnen bouwen. De sporthal komt in de loop van volgende week weer beschikbaar voor sportverenigingen en andere gebruikers.

Update 8 mei:

Sporthal Waterpoort

Burgemeester Govert Veldhuijzen benadrukt dat sporthal Waterpoort niet helemaal uit beeld is als opvanglocatie: “De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) heeft een regionaal coördinatiepunt voor vluchtelingen geopend aan de Max Euwelaan in Rotterdam. Hier kunnen vluchtelingen maximaal 72 uur verblijven voor de eerste opvang. Mocht die locatie onvoldoende plek bieden, dan kan de VRR altijd een beroep op ons doen om Waterpoort te gebruiken als zogenoemde overlooplocatie. We hebben dan 48 uur de tijd om de sporthal opnieuw in te richten en gebruikers te informeren.

Oekraïners voor Oekraïners

De gemeente is ook op zoek naar Oekraïense inwoners van Barendrecht die iets willen betekenen voor de vluchtelingen. Burgemeester Veldhuijzen: “Het is belangrijk dat we de vluchtelingen zo goed mogelijk opvangen en hen kunnen helpen met wat ze nodig hebben. Het is voor hen erg prettig om in hun eigen taal te communiceren, zodat ze zich sneller thuis en gehoord voelen. Daarom nodigen we mensen uit Oekraïne die in Barendrecht wonen contact met ons op te nemen. Een aantal van deze inwoners hebben zich inmiddels al bij ons gemeld. 

Daarnaast nodigt de burgemeester Oekraïense vluchtelingen, die zich nog niet hebben laten inschrijven bij de gemeente, uit om dit alsnog te doen. “Met deze inschrijving kunnen zij een beroep doen op onder andere financiële ondersteuning.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »