Politieauto (Verkeerspolitie op snelweg)

BARENDRECHT – De rechter heeft een vrouw veroordeeld voor het rijden onder invloed. De vrouw reed in augustus 2021 slingerend over de A29 bij Barendrecht waarmee ze de aandacht van andere automoblisten trok. Een medeweggebruiker belde de politie waarna agenten de auto van de weg konden halen.

De politie liet toentertijd weten dat het voertuig met 50 km/u over de A29 bij Barendrecht over meerdere rijstroken slingerde, het voertuig stil bleef staan voor een groen verkeerslicht en de vrouw met het voertuig over het trottoir reed. De vrouw werd aangehouden nadat ze 1085 ugl blies bij de alcoholcontrole: Bijna 5 keer de toegestane limiet van 220ugl.

Veroordeling

De 44-jarige vrouw uit Oud-Beijerland moest zich vorige week woensdag voor de rechter verantwoorden. Ze werd door de rechter veroordeeld tot een rij-ontzegging van 360 dagen, maar daarvan zijn 323 dagen voorwaardelijk: Als de vrouw de komende 2 jaar nogmaals de fout in gaat, is ze haar rijbewijs (los van de nieuwe straf) die 323 dagen kwijt. Het rijbewijs werd na de aanhouding al ingevorderd door de politie, maar de vrouw kreeg die na 37 dagen terug. Daarmee is de daadwerkelijk ‘uitgevoerde straf’ vorig jaar al uitgevoerd: 37 dagen rijontzegging.

Daarnaast legde de rechter een taakstraf op: 50 uur taakstraf, waarvan 25 uur voorwaardelijk, te vervangen door 12 dagen hechtenis als ze de taakstraf niet zou uitvoeren. Ook bij deze straf is een proeftijd van 2 jaar van toepassing: Als ze binnen die tijd weer de fout in gaat, moet ze alsnog de 25 andere uren taakstraf verrichten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »