Restafvalcontainer in het centrum van Barendrecht

BARENDRECHT – Sinds vorige week is het mogelijk om in te loggen op ‘Mijn SVHW’ en in te zien hoeveel ‘klepbewegingen’ er per huishouden worden gemaakt. Er dient hiervoor door de hoofdbewoners te worden ingelogd met DigiD.

Eén klepbeweging kost inwoners van Barendrecht (in 2022) €0,75 per keer. Het totaalbedrag wordt aan het eind van het jaar door SVHW, namens de gemeente Barendrecht, in rekening gebracht. Het relatief kleinere deel inwoners die restafval in een ‘minicontainer’ moeten aanbieden kunnen ook zien hoe vaak ze dat hebben gedaan (€3,- per keer)

Klepbewegingen

In het portaal op de website van SVHW kun je terugzien op welke dagen en tijdstippen er gebruik is gemaakt van een afvalpas om de ondergrondse restafvalcontainer te openen. De gegevens worden maar één keer per week geüpdatet, dus je kunt pas later terugzien of klepbewegingen juist zijn geregistreerd.

Proefperiode

Terugkijken hoeveel klepbewegingen (of ‘stortingen’) er in de tweede helft van 2021 zijn gemaakt is nog niet (volledig) mogelijk. Van juni tot eind december 2021 vond de ‘proefperiode’ plaats waarin inwoners erachter konden komen hoeveel klepbewegingen ze normaliter gebruiken.

Vorige week kon bij SVHW alleen nog maar het aantal klepbewegingen van de laatste week van 2021 worden ingezien. Op dit moment zijn de klepbewegingen van november en december 2021 ook in te zien. Op de website van SVHW staat dat het aantal klepbewegingen vanaf juli 2021 zichtbaar zouden moeten zijn, maar dit is (nog) niet het geval. Het lijkt erop dat data momenteel nog wordt toegevoegd.

Artikelfoto: Een restafvalcontainer in het centrum van Barendrecht, een dag na de invoering van het moeten betalen per klepbewegingBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »