Sportpark de Doorbraak, Zuider Carnisseweg en Carnisselande (Waterkant)

BARENDRECHT – Op maandag 17 en dinsdag 18 januari organiseert de gemeente Barendrecht tussen 16.00 en 18.00 uur een digitaal spreekuur. U kunt dan individueel vragen stellen over de noodopvang van maximaal 50 asielzoekers op de parkeerplaats aan de Zuider Carnisseweg.

Wilt u gebruik maken van het spreekuur? Meldt u zich dan vooraf aan door een e-mail te sturen naar noodopvangasielzoekers@barendrecht.nl. U ontvangt dan een link waarmee u toegang krijgt tot het digitale spreekuur. De beantwoording van de vragen gebeurt tijdens het spreekuur door deskundige ambtenaren. Mochten zij op dat moment geen antwoord kunnen geven, dan krijgt u op een later moment alsnog een reactie.

Noodopvang

De asielzoekers worden opgevangen in een (nog te bouwen) noodopvang op de parkeerplaats aan de Zuider Carnisseweg 110 (tegenover Sportpark de Doorbaak). Vanaf de laatste week van januari worden maximaal vijftig asielzoekers opgevangen. Naar verwachting geldt de noodopvang voor vier maanden.

Zie ook: Burgemeester blijft noodopvang asielzoekers faciliteren, ondanks onaangename verrassing door ontbreken juridische basis

Update 14 jan: De gemeente maakte vanmiddag (Donderdag 13 januari 2022) bekend dat er dinsdag 18 januari een extra gemeenteraadsvergadering zal plaatsvinden om de noodopvang van asielzoekers in Barendrecht te bespreken:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »