Vrouw die agent in arm beet na aanrijding aan de Rietgors voor de rechter

BARENDRECHT – De vrouw die eerder dit jaar een agent in zijn arm beet na een eenzijdige aanrijding aan de Rietgors in Barendrecht moet zich hiervoor komende week voor de rechter verantwoorden. De 30-jarige vrouw uit Barendrecht wordt verdacht van mishandeling en het gebruik van geweld/bedreigingen tegen politieagenten.

Op zaterdag 31 juli werden politie, ambulances en de brandweer met spoed gealarmeerd voor een ongeval aan de Rietgors. Een personenauto bleek bij een eenzijdig ongeval tegen het hekwerk van een bruggetje over het water te zijn geklapt. De auto raakte ernstig beschadigd.

Update vrijdag 5 november: De vrouw moet de politieagent die ze beet een schadevergoeding van €400,- betalen. Daarnaast heeft de rechter een voorwaardelijke boete van €1.000 opgelegd. Als de vrouw de komende 2 jaar weer de mist in gaat (veroordeling), moet ze alsnog de boete van €1.000 betalen.

In arm gebeten

Hulpverleners hadden grote moeite om de bestuurster van de auto te helpen. Ze werd, terwijl ze nog in de zwaar beschadigde auto zat, van eerste hulp voorzien. Agenten hebben haar daarna uit de auto gehaald. De vrouw reageerde hier zowel fysiek als verbaal agressief op richting de hulpverleners.

Toen een agent haar mee nam naar de politieauto, beet ze hem in zijn arm. Daarnaast wordt haar ten laste gelegd dat ze dezelfde agent heeft geslagen (op het hoofd/bovenlichaam) en haar nagels in de arm/hand van de agent heeft gezet (krabben/knijpen). De agent liep verwondingen op aan zijn arm, gezicht en handen. Hij kreeg eerste hulp van het aanwezige ambulancepersoneel.  In de tenlastelegging wordt ook het verzet tegen een tweede agent genoemd: Tijdens de arrestatie is er in zijn richting geschopt en weerstand geboden door actief tegen te werken.

De zitting bij de politierechter staat gepland voor donderdag 4 november in de Rechtbank van Rotterdam. De politierechter zal direct na de zitting uitspraak doen in de zaak.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »