Waarderingsspeld voor Dora Mabelis

BARENDRECHT – [Foto’s] In weer en wind iedere Jubilaris van een bloemetje voorzien, dat typeert Dora Mabelis als betrokken lid van de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB). Zij ontving vandaag (Zondag 12 september 2021) uit handen van burgemeester Van Belzen een Waarderingsspeld.

Als betrokken lid van de PCOB heeft zij de afgelopen 25 jaar zorg gedragen voor een feestelijk moment van aandacht voor de jubilarissen.  De PCOB vervult als ouderenbond een energiek maatschappelijke rol waarin de organisatie proactief de samenwerking zoekt met maatschappelijke partijen, zowel voor het realiseren van lokale initiatieven als het voeren van gesprekken.

Aandacht voor elkaar

Aandacht voor elkaar is bijzonder en actueel in een tijd waar eenzaamheid een actueel vraagstuk is. Dora Mabelis bleef zich als betrokken lid van de PCOB met verve inzetten voor de ander. Met de fiets en haar boeket bleef ze de echtparen van de PCOB bezoeken. Waar anderen dat vaak voor vier of acht jaar doen, heeft Dora 25 jaar lang aandacht gegeven voor de ander. Dit illustreert de betrokkenheid en inzet van Dora Mabelis bij de echtparen, die zij van 1995 tot en met 2020 bezocht heeft. Jubilarissen van 40, 50, 60 en 70 jaar.

Erelid

Na de uitreiking van de waarderingsoorkonde, ontving burgemeester van Belzen ook iets terug van de PCOB: Hij werd erelid gemaakt zodat hij na zijn pensioen (eind september) ook bijeenkomsten van de ouderenbond kan bijwonen. De burgemeester stelde direct voor om hier bijvoorbeeld te praten over het burgemeesterschap.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »