Gebouw 't Trefpunt

BARENDRECHT – Stichting Velerlei heeft aangekondigd zichzelf op te heffen per 1 september 2021. Sinds 2017 maakt de stichting gebruik van de –toentertijd vernieuwde ruimte– in gebouw ‘t Trefpunt om activiteiten te organiseren tegen eenzaamheid. De slogan van de stichting was dan ook: “De verveling nabij? Stap eens binnen bij Velerlei!

De activiteiten van de stichting liggen al sinds maart vorig jaar stil vanwege de coronamaatregelen: “Wij vinden dit als stichting heel jammer, echter lijkt het erop dat de pandemie nog wel even aanhoud, met alle beperkingen die daarbij komen kijken.” Tot de sluiting van vorig jaar waren er wekelijkse activiteiten tegen eenzaamheid, zoals de fotoclub, de brei- en handwerkclub, alsook een mannenclub en een vrije inloop voor een gezellig samenzijn met een ieder die daar behoefte aan had.

Stoppen

Het bestuur van de stichting heeft moeten besluiten de stekker uit de organisatie te trekken: “Na 11 jaar onze volledige aandacht en energie te hebben gelegd in stichting Velerlei is na de afgelopen periode ook duidelijk geworden dat wij met de stichting gaan stoppen, enerzijds vanwege de aanhoudende pandemie, anderzijds de uitdagingen die er liggen voor de toekomst, denk hierbij aan bijvoorbeeld de verplichte verhuizing in 2023, vanwege de sloop van het bestaande gebouw.” Daarnaast gaan diverse bestuursleden in deze zelfde periode met pensioen.

Op 1 september aanstaande zal stichting Velerlei definitief zijn deuren sluiten. “Wij hopen dat jullie allemaal genoten hebben van de afgelopen jaren en wensen een ieder veel plezier in een nieuw te vinden locatie, uiteraard is de gezondheid het belangrijkste momenteel, let dus goed op elkander!“, aldus de bestuursleden Gerda Pradun (voorzitter), Jos Pradun (manager/beheerder), Jan Korbijn (bestuurslid) en Richard van Dijk (Penningmeester)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »