Loods38 wil vier padelbanen aanleggen op bedrijventerrein Dierenstein

BARENDRECHT – Loods38 in Barendrecht heeft vergevorderde plannen voor de aanleg van vier padelbanen. Padel is een sportieve mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen. Voor het plan is inmiddels een vergunning aangevraagd en verleend. Wanneer de werkzaamheden starten is vooralsnog onbekend.

Op de betreffende locatie op bedrijventerrein Dierenstein (zie artikelfoto) zijn ook plannen voor woningbouw. De vergunning voor de padelbanen is ‘tijdelijk’, maar wel voor 8 jaar verleend.

Padelbanen

De vier banen zijn gepland voor op het parkeerterrein achter Loods38, langs de Spoorlaan in Barendrecht (zie artikelfoto; de ingetekende witte vlakken met rode randen): “Aan de kant van de Spoorlaan wordt een speciale ballenvanger geïntegreerd die voorkomt dat ballen de straat op vliegen.” Het plan omvat 4 padelbanen van ieder 10 bij 20 meter groot. Aan alle vier de zijden van het veld staan glazen wanden en een viertal lichtmasten. Loods38 werkt samen met een andere partij om te banen te realiseren.

Er zullen zo’n 40 parkeerplekken buiten, maar ook 16 fiets parkeerplekken binnen in de loods van Loods38 zelf beschikbaar zijn. Daarmee stellen initiatiefnemers meer dan genoeg parkeerruimte te hebben. De toegang tot het terrein verloopt via het bedrijf Fruity King (Zuideinde).

Gebiedsontwikkeling

De initiatiefnemers van Loods38 over het plan: “Het bouwen van de padelbanen past binnen de ontwikkelingsstrategie van de Stationstuinen en heeft als doel om voorziening in het gebied te realiseren al vorens er woningen worden gebouwd. De tijdelijke vergunning zit de ontwikkeling van de stationstuinen dus niet in de weg. In tegendeel: de banen moeten werken als katalysator in de gebiedsontwikkeling.

Er wordt rekening mee gehouden dat de ondernemer die de banen gaat exploiteren na 8 jaar moet verhuizen, dan staat er woningbouw gepland op de locatie: “Hiermee is het risico dat zijn toekomstige ontwikkelingen in de weg zitten nog kleiner, zij willen immers in het uiteindelijke plan ook een plek. Hiervoor moeten ze ter zijner tijd verhuizen.

Foto’s/schetsen: Loods38/Skypadel, via Gemeente BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »