Horeca in Barendrecht mag onder voorwaarden overdekt winterterras inrichten: Minimaal 50 cm vrije ruimte voor ventilatie

BARENDRECHT  – Vanaf 28 april mogen de terrassen buiten weer open, van 12.00 tot 18.00 uur, onder voorwaarden. De gemeente Barendrecht wil de horeca hier zo goed mogelijk bij faciliteren. Daarom kunnen horecaondernemers net als vorig jaar hun terrassen tijdelijk uitbreiden of nieuwe terrassen toevoegen.

Burgemeester Jan van Belzen: “In gesprekken met de ondernemers en bewoners hebben we als gemeente een duidelijk beeld gekregen bij hun wensen in deze tijd van versoepeling. Daar willen we graag aan tegemoet komen.

De manier waarop terrassen worden gerealiseerd moet vanzelfsprekend voor bezoekers én personeel veilig en verantwoord zijn. De bereikbaarheid voor nood- en hulpdiensten moet gegarandeerd zijn. En de versoepeling van de maatregelen is natuurlijk alleen mogelijk als het virus onder controle blijft.

Verzoek voor tijdelijke uitbreiding of nieuw terras

Horecaondernemers kunnen via de website van de gemeente een verzoek indienen voor een tijdelijke uitbreiding van hun terras of voor een tijdelijk nieuw terras. Het verzoek moet passen binnen de wettelijke grenzen van de Tijdelijke wet Covid-19 (Twm) en de APV. In het voorjaar van 2020 gold deze regeling ook. Toen maakten twintig Barendrechtse horecaondernemingen gebruik van de regeling.

De uitbreiding van terrassen duurt maximaal tot 1 oktober 2021 of zolang de Twm regels stelt voor terrassen. De gemeente brengt voor het tijdelijk gebruikmaken van gemeentegrond geen kosten in rekening.

Versoepeling per 28 april

In de persconferentie van dinsdag 20 april is bekendgemaakt dat de terrassen buiten open kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur, onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is 50. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel, op minder dan 1,5 meter afstand. Bekijk alle regels die gelden op het terras. In de volgende stappen van het openingsplan worden de voorwaarden voor de horeca verruimd.

Naast de versoepelingen voor de horeca vervalt per 28 april de avondklok, mogen winkels onder voorwaarden klanten weer zonder afspraak ontvangen en gelden ook in het hoger onderwijs versoepelingen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »