WoonWijzerBox nu ook voor huurders in Barendrecht

BARENDRECHT – Sinds woensdag kunnen ook huurders in Barendrecht een box met energiezuinige producten samenstellen. De gemeente heeft hiervoor, samen met woningcorporaties, een subsidie van het Rijk ontvangen: de zogenoemde ‘Regeling Reductie Energiegebruik Woningen’ (RREW).

Wethouder Tanja de Jonge (duurzaamheid) en Peter Manders (directeur Patrimonium) overhandigden afgelopen woensdag samen een eerste Energiebox aan een huurder (foto).

WoonWijzerbox of Energiebox

Huurders kunnen een WoonWijzerbox of een Energiebox aanvragen. De WoonWijzerBoxen hebben een waarde van 95 euro, maar zijn met een fikse korting voor huurders voor maar 5 euro te bestellen en zelf samen te stellen. Ook een gratis advies behoort tot de mogelijkheden.

De Energiebox is een standaard box in twee varianten en heeft een waarde van 45 euro. Huurders krijgen deze Energiebox van de gemeente echter cadeau.

  • Variant 1: Een box met daarin onder andere radiatorfolie, buisisolatie en een tijdschakelklok.
  • Variant 2. Een box met daarin onder andere een waterbesparende douchekop, een douchetimer en een stekkerdoos met schakelaar.

Daarnaast is een Energiecoach actief die langs de deuren gaat voor adviezen op maat over energie besparen.

Het aanvragen van de WoonWijzerBox kan via de website van de WoonWijzerWinkel. Kijk voor meer informatie over het aanvragen van de Energiebox op de website onzetoekomstisduurzaam.nl. Huurders krijgen de informatie hierover ook per brief thuisgestuurd.

Subsidie van het Rijk

De ontvangen RREW subsidie van het Rijk is bedoeld om huurders te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen in huis. Huiseigenaren konden al langer een box ontvangen. De subsidie voor huiseigenaren is inmiddels verlengd tot eind dit jaar. De gemeente heeft de huidige subsidie voor huurders geïnvesteerd in deze energiebesparende boxen.

Wethouder Tanja de Jonge (Duurzaamheid): “De kracht zit hem in het kunnen aanbieden van de dagelijkse dingen die het leven duurzamer kunnen maken. Denk aan bijvoorbeeld het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van ledlampen. Daarnaast gebruiken we de regeling om huurders te adviseren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie. De belangrijkste voorwaarde voor de subsidie is dat de activiteiten bijdragen aan minder uitstoot van CO2.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »